Rybací šalát
Rybací šalát

Lahôdkové rezy v kyslej smotane fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 12. mája 2020
Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept)
Foto: kvakac

Použite marinované sleďové ryby. Nemusí byť vždy majonéza, stačí aj kyslá smotana, aby si to mohli aj dámy vychutnávať.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1000 g (marinované sleďové ryby)
375 g
2 - 3 PL
2 PL (Hellmanns)
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som použil tieto ryby, ale môžete použiť aj iné. Celý obsah nalejeme do sitka, nech pôvodný nálev odtečie. Potom použijeme ryby, ktoré krájame na 2 cm kusy. Cibule použijeme asi polovicu z celkového množstva. Tú nemusíme krájať, v týchto rezoch je pokrájaná na jemno.

    Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky napísane suroviny dáme do misy.

    Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko zmiešame a dáme do skla na osem a viac hodín odležať v chlade.

    Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme konzumovať. Najlepšie toto ostro-kyslé jedlo vychutnáte po nejakej oslave. Je to vyprošťovák vhodný aj pre dámičky. Pre mňa ešte plus čili omáčka.

    Lahôdkové rezy v kyslej smotane (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
123
vyzerá to ako naozaj dobrý "vyprošťovák" , ale je to super, len keby mi to mal niekto urobiť... , ale ako v jednej českej rozprávke : ja sám, ja sám...