Rybia treska II. fotorecept
V mojich receptoch je už jeden recept na rybaciu tresku, ktorý som kedysi dostal od jedného rybára. Je dobrý, robí sa z ulovených rýb, no odležanie trvá 3 dni nakoľko sa v ňom nachádzajú kúsky pomletých kostí, ktorým treba dať čas, aby zmäkli... Niektorým chutí takýto recept na tresku s mrkvou, ktorý je možné konzumovať už na druhý deň.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
3 ks |
|
5 ČL |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
3 ČL |
|
|
|
|
|
Nálev na rybu: | |
3 l |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
2 ČL |
|
400 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dáme si zovrieť 3 litre vody s bobkovým listom, celým čiernym korením , 2 ČL soli a 4 dcl octu. Keď voda vrie, vložíme rybu a varíme 15 minút. V inom hrnčeku si dáme uvariť mrkvu - mrkvu varíme od bodu varu 5 minút.
-
2
Uvarenú mrkvu nastrúhame. Uvarenú rybu vyberieme a necháme ochladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno.
-
3
Keď je ryba chladnejšia, rozmrvíme ju, pridáme pokrájanú cibuľu, 5 ČL horčice , osolíme, okoreníme, pridáme 1 veľkú majolku a 3 ČL octu.
-
4
Zmes premiešame a dáme vychladiť - uležať do chladničky.
-
5
Ráno si už môžeme pochutnávať... DOBRÚ CHUŤ.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu