Rybia treska II. fotorecept
Foto: gordonko
V mojich receptoch je už jeden recept na rybaciu tresku, ktorý som kedysi dostal Zobraziť celý popisV mojich receptoch je už jeden recept na rybaciu tresku, ktorý som kedysi dostal od jedného rybára. Je dobrý, robí sa z ulovených rýb, no odležanie trvá 3 dni nakoľko sa v ňom nachádzajú kúsky pomletých kostí, ktorým treba dať čas, aby zmäkli... Niektorým chutí takýto recept na tresku s mrkvou, ktorý je možné konzumovať už na druhý deň.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si zovrieť 3 litre vody s bobkovým listom, celým čiernym korením , 2 ČL soli a 4 dcl octu. Keď voda vrie, vložíme rybu a varíme 15 minút. V inom hrnčeku si dáme uvariť mrkvu - mrkvu varíme od bodu varu 5 minút.
-
2
Uvarenú mrkvu nastrúhame. Uvarenú rybu vyberieme a necháme ochladnúť. Cibuľu pokrájame na drobno.
-
3
Keď je ryba chladnejšia, rozmrvíme ju, pridáme pokrájanú cibuľu, 5 ČL horčice , osolíme, okoreníme, pridáme 1 veľkú majolku a 3 ČL octu.
-
4
Zmes premiešame a dáme vychladiť - uležať do chladničky.
-
5
Ráno si už môžeme pochutnávať... DOBRÚ CHUŤ.
@beliana
Autor receptu upravil množstvo tresky na 1 kg.