Morská šťuka
Morská šťuka

Morská šťuka v smotanovej omáčke fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 19. októbra 2017
Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: kucharka

Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Zobraziť celý popisNieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Pierre White.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
25-30 g
1 PL
10 g (zeleninový alebo rybací)
300-400 ml




Postup

  1. 1

    Rybu zbavíme kože a kostí. Nakrájame na filety. ( Určite sa môže použiť aj iný druh bielej ryby. )

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo, posypeme múkou a jemne premiešavame, aby nevznikli hrudky.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme smotanu a kocku kvalitného vývaru. Ja používam bio. Varíme na slabom ohni. ( Smotana sa dá sčasti nahradiť aj mliekom. )

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po asi tak 15 minútach vložíme do panvice rybu, posolíme a pokoreníme. Ak sa vám zdá, že je málo omáčky alebo že je hustá, môžete doliať trochou mlieka. Varíme zakryté asi tak 10 minút, za ten čas by ryba mala byť hotová.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás to podávame so zemiakovou kašou a maslovým hráškom.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

aleana
Aj mne sa recept páči, smotanové omáčky milujem :-) a recept si ukladám.
farbuska
Dnes som pripravovala rybu - použila som tresku - podľa tohto receptu s drobnými obmenami: do omáčky som použila srvátku zo stečeného jogurtu a doplnila smotanou na varenie a namiesto petržlenovej vňate som použila kôpor. Veľmi chutné jedlo, ktoré je nielen v tomto odľahčenom variante, ale aj podľa pôvodného receptu určite zdravšie, ako vyprážané ryby. Ďakujem za dobrý recept, ktorý použijem aj v budúcnosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia