Morská šťuka
Morská šťuka

Morská šťuka v smotanovej omáčke fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 19. októbra 2017
Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: kucharka

Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Pierre White.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
25-30 g
1 PL
10 g (zeleninový alebo rybací)
300-400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu zbavíme kože a kostí. Nakrájame na filety. ( Určite sa môže použiť aj iný druh bielej ryby. )

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo, posypeme múkou a jemne premiešavame, aby nevznikli hrudky.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme smotanu a kocku kvalitného vývaru. Ja používam bio. Varíme na slabom ohni. ( Smotana sa dá sčasti nahradiť aj mliekom. )

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po asi tak 15 minútach vložíme do panvice rybu, posolíme a pokoreníme. Ak sa vám zdá, že je málo omáčky alebo že je hustá, môžete doliať trochou mlieka. Varíme zakryté asi tak 10 minút, za ten čas by ryba mala byť hotová.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás to podávame so zemiakovou kašou a maslovým hráškom.

    Morská šťuka v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu