Morská šťuka v smotanovej omáčke fotorecept
Foto: kucharka
Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Zobraziť celý popisNieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj to sa počíta :-)) Recept je od môjho obľúbeného Marco Pierre White.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu zbavíme kože a kostí. Nakrájame na filety. ( Určite sa môže použiť aj iný druh bielej ryby. )
-
2
Na panvici rozpustíme maslo, posypeme múkou a jemne premiešavame, aby nevznikli hrudky.
-
3
Pridáme smotanu a kocku kvalitného vývaru. Ja používam bio. Varíme na slabom ohni. ( Smotana sa dá sčasti nahradiť aj mliekom. )
-
4
Po asi tak 15 minútach vložíme do panvice rybu, posolíme a pokoreníme. Ak sa vám zdá, že je málo omáčky alebo že je hustá, môžete doliať trochou mlieka. Varíme zakryté asi tak 10 minút, za ten čas by ryba mala byť hotová.
-
5
Odstavíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
-
6
U nás to podávame so zemiakovou kašou a maslovým hráškom.
Tak to si ma potešila, som rada, že chutí! Ďakujem za odozvu.