Sumček africký na masle
Sumček africký na masle

Sumček africký na masle fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. septembra 2019

Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi múky, mletej papriky a korenia a opiekla na masle.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks čerstvá
1 ks čerstvá
Príloha:
 opekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sumček africký ešte zabalený.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyla som ho, osušila kuchynským papierom.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstránila som kostru aj plutvy a pripravila filety.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do filiet zo strany s kožou som na každom centimetri urobila zárezy.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešala som múku, mletú papriku, soľ a mleté korenie a filety som natrela z jednej aj druhej strany a votrela som aj do zárezov.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo som dala na panvici rozohriať.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložila som filetu kožou nadol a piekla 2 minúty.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som ju obrátila, pridala som paradajku aj papriku a ešte som dala roztopiť ďalšie maslo pre druhú polovicu filety a piekla som ju tiež 2 minúty.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som pokvapkané citrónovou šťavou, s opekanými zemiakovými kockami a paradajkovým šalátom Prajem vám dobrú chuť.

    Sumček africký na masle (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Rýchla príprava (do 30 min.), Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mňam ... rybky mi môžeme ... pekný recept a isto aj chutný ... podobne pripravujem pstruhy, ešte pridávam rascu.
1x haji
co tak zamenit fotku v bode 9 na titulku namiesto tych uz chronicky znamych rekvizít?
1x nadia56
Jej, my sme mali teraz pstruhov takto - po mlynársky, ale aj sumček je dobrý mala som ho párkrát. Pekne si ho opiekla......