Sumček africký na masle fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi múky, mletej papriky a korenia a opiekla na masle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sumček africký ešte zabalený.
-
2
Umyla som ho, osušila kuchynským papierom.
-
3
Odstránila som kostru aj plutvy a pripravila filety.
-
4
Do filiet zo strany s kožou som na každom centimetri urobila zárezy.
-
5
Zmiešala som múku, mletú papriku, soľ a mleté korenie a filety som natrela z jednej aj druhej strany a votrela som aj do zárezov.
-
6
Maslo som dala na panvici rozohriať.
-
7
Vložila som filetu kožou nadol a piekla 2 minúty.
-
8
Potom som ju obrátila, pridala som paradajku aj papriku a ešte som dala roztopiť ďalšie maslo pre druhú polovicu filety a piekla som ju tiež 2 minúty.
-
9
Podávala som pokvapkané citrónovou šťavou, s opekanými zemiakovými kockami a paradajkovým šalátom Prajem vám dobrú chuť.
Už aj ukladám do KK.
Ďakujem pekne.