Ryba na zelenine
Ryba na zelenine

Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 25. apríla 2020
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) (fotorecept)
Foto: kucharka

Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Neuviedla som presné množstvá, je to viac-menej ako a čo vám viac chutí. Papriku dávam červenú, zelenú a aj žltú, aby jedlo bolo pekne farebné.

  2. 2

    Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky zbavíme šupky a tiež nakrájame na kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Postupne pridávame papriky, baklažán a cuketu.

    Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je zelenina opečená, pridáme paradajky, soľ a korenie. Prikryjeme a dusíme asi tak 40 minút.

    Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je zelenina mäkká, priložíme filety tresky. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme a ešte dusíme asi 10 minút. Samozrejme môžete použiť iný druh ryby, mäso... alebo dokonca na raňajky sa k samfaine dáva opečené vajce alebo omeleta.

    Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre