Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) fotorecept
Foto: kucharka
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Neuviedla som presné množstvá, je to viac-menej ako a čo vám viac chutí. Papriku dávam červenú, zelenú a aj žltú, aby jedlo bolo pekne farebné.
- 2
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky zbavíme šupky a tiež nakrájame na kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Postupne pridávame papriky, baklažán a cuketu.
- 3
Keď je zelenina opečená, pridáme paradajky, soľ a korenie. Prikryjeme a dusíme asi tak 40 minút.
- 4
Keď je zelenina mäkká, priložíme filety tresky. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme a ešte dusíme asi 10 minút. Samozrejme môžete použiť iný druh ryby, mäso... alebo dokonca na raňajky sa k samfaine dáva opečené vajce alebo omeleta.
- 2
Diskusia k receptu