Guľky z ryby hoki v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý a chutný obed
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby som nechala rozmraziť a zaliala som ich mliekom. Ja som ich nechala v mlieku 4 hodiny, potom som vytlačila mlieko a utrela kuchynským papierom.
-
2
Ryby som nakrájala na malé kocky, rohlík som namočila tiež do mlieka a vyžmýkala. Pridala som ho ku kockám spolu so strúhaným syrom, vajcom, soľou a korením.
-
3
Mokrými rukami som formovala malé guľky a obalila ich v múke. Olej s masťou som nechala zohriať a guľky som vkladala a opiekla. Potrebujú ozaj iba chvíľku. Vybrala som ich na kuchynský papier.
-
4
Pripravila som paradajkovú omáčku. Na rajnicu som dala maslo a olej, pridala som nakrájanú cibuľku a opiekla.
-
5
Cibuľku som zaliala paradajkovou šťavou, osolila, okorenila a nechala pomaly variť. Pred dokončením som ju ochutila čerstvým oreganom.
-
6
Ja som toto jedlo podávala so zemiakmi, ale aj samostatne je chutné. Prajem vám dobrú chuť.
o tvojom dokonalom servírovaní.