
Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Cviklovo-syrový šalát s orechami
Vlašské orechy sú výborným benefitom každého jedla. Sú chutné a zdravé....

Jarný zemiakový šalát
Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou...

Zeleninový zázrak na chrípku
Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.

Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.

Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....

Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Pečené papriky
Veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie hrubostennej červenej papriky.

Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...

Reďkovkový šalát s kôprom a makom
Keď som čítala tento krásny recept v časopise obchodu Albert, okamžite ma zaujal. Robím šaláty rôzne, milujem zeleninu, ale kombináciu reďkoviek a maku som ešte neskúšala....

Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...

Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

Cviklové gazpacho
Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....

Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

Pečené brokolicové fašírky so syrom
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.

Brokolicová polievka so strateným vajcom
Brokolica sa stala veľmi obľúbenou zeleninou na našich tanieroch. Skúsme ozvláštniť brokolicovú polievku strateným vajíčkom...

Focaccia so zemiakmi, pórom a syrom
Už pred rokmi sme prišli na chuť nielen talianským cestovinám (vraj ich vytvorili vo vyše 700 variáciách), ale aj ciabatte a focaccii, ktoré je možné pripraviť i v domácej kuchyni, dokonca s rôznymi surovinovými dodatkami....

Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?