Zeleninové jedlá (iba fotorecepty)

prazdny

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou

Hlavné jedlá

Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Tekvicová polievka s orechami

Bezmäsité jedlá

Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...

prazdny

Fazuľková polievka

Bezmäsité jedlá

Fazuľka je nenáročná zelenina, ktorá vyrastie v každej záhradke. Ak si ju zamrazíme, máme...

prazdny

Zemiaky zapečené s cviklou

Hlavné jedlá

Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

prazdny

Mrkvový šalát

Bezmäsité jedlá

Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...

prazdny

Kuskusový šalát so stonkovým zelerom

Cestoviny

Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál....

prazdny

Sarma

Hlavné jedlá

Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem pridávam. Rozhodla som sa pre toto jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím ho často....

prazdny

Pórový šalát

Večera

Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

prazdny

Kapustový prívarok s bravčovým karé

Bravčové mäso

Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

prazdny

Fazuľka s vajíčkami

Večera

Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

prazdny

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

prazdny

Zapečená brokolica

Bezmäsité jedlá

Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

prazdny

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku

Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

prazdny

Sterilizovaná zelenina naslano

Využila som menšiu zeleninu, ktorá sa nehodí na uskladnenie a zas je škoda ju vyhodiť...

prazdny

Omeleta s brokolicovou náplňou

Bezmäsité jedlá

Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Slaný pórový koláč

Bezmäsité jedlá

Slané koláče sú výbornou alternatívou klasických chodov. Sú rýchlo pripravené a spestria jedálniček.

prazdny

Pór zapečený so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

prazdny

Špagetová tekvica s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

prazdny

Polievka zo sladkých zemiakov s jablkom

Bezmäsité jedlá

Výborná polievka na chladné jesenné večery. Malá obmena - trochu exotiky v polievke nezaškodí :-)

prazdny

Cviklový guláš

Hlavné jedlá

Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

prazdny

Hokkaido polievka

Bezmäsité jedlá

Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie,...

prazdny

Cuketovo-tuniaková bezlepková dobrota

Hlavné jedlá

Túto dobrotu si obľúbila moja rodina a pre záujem priateľov som spracovala bezlepkovú verziu....

prazdny

Pohánkový šalát so zeleninou

Večera

Pohánku pripravujeme na rôzne spôsoby. Pri každom použití ale platí jedna zásada: pohánku nikdy nevaríme....

prazdny

Cestoviny s mangoldom

Cestoviny

Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

prazdny

Zeleninové lečo

Bezmäsité jedlá

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

prazdny

Ryžový šalát s bordó mrkvou

Bezmäsité jedlá

Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

prazdny

Lečo s ačokčou

Večera

Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

prazdny

Plnený patizón

Hlavné jedlá

Patizón je veľmi vďačná zelenina. Čo tak ho naplniť?

prazdny

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou

Bezmäsité jedlá

Mali sme veľa čerstvých uhoriek a sterilizovanej cvikle, tak sme začali robiť tento šalát. V...

prazdny

Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou

Šaláty

Čerstvé šaláty z čerstvej zeleniny, ale aj tepelne pripravené, sú vhodným doplnkom i spestrením v našom potravinovom reťazci....

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Zapekaný stonkový zeler

Bezmäsité jedlá

Stonkový zeler - úžasná zelenina. Vyskúšajte.

prazdny

Prívarok z bielej dyne - tekvice

Bezmäsité jedlá

V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.

prazdny

Zapekaná brokolica

Hlavné jedlá

Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.