Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou fotorecept
Foto: tejaja
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu dodá výbornú chuť.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ružičky brokolice kratučko povaríme v pare alebo v trošičke vody. Musia ostať chrumkavé.
- 2
Kaleráb a mrkvu nastrúhame nahrubo a premiešame.
- 3
Na zálievku premiešame najprv med, citrónovú šťavu a horčicu. Až potom postupne vmiešame olej.
- 4
Zálevku nalejeme na šalát, premiešame.
- 5
Pridáme vychladnuté ružičky brokolice a necháme v chlade postáť.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu