Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi fotorecept
Foto: tejaja
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa hodí nielen na cestoviny, ale aj k mäsu.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (ľubovoľné) |
|
600 g (akákoľvek) |
|
200 g |
|
1 menšia hlavička |
|
1/2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá (lístky) |
|
čerstvá (lístky) |
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
- 2
Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme vývarom. Vývaru nedávame veľa, omáčku nebudeme zahusťovať.
- 3
Pridáme mleté korenie, muškátový kvet, ošúpané celé strúčiky cesnaku, osolíme a povaríme 10 minút.
- 4
Potom tekvicu rozmixujeme.
- 5
Šampiňóny nakrájame na plátky a na oleji orestujeme. Vmiešame so omáčky.
- 6
Nakoniec vmiešame nasekané lístky bazalky a šalvie.
- 7
Cestoviny naporciujeme na taniere a prelejeme omáčkou.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu