Tekvicové halušky
Tekvicové halušky

Halušky z hokkaido tekvice fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, včera 17:41
Halušky z hokkaido tekvice (fotorecept)
Foto: svetliii

Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich uvarím, nevieme sa ich doma dojesť.

30 minút
príprava

Suroviny

3-4 ks menšia
1 ks
250-300 g
1 väčší plátok




Postup

  1. 1

    Najskôr si hokkaido tekvicu umyjem, ošúpem šupku, vydlabem vnútro a keď je už krásne čistá, nakrájam na väčšie kocky (na toto množstvo halušiek je vhodné dať cca 3 menšie hokkaido tekvice alebo 1 veľkú alebo aj 2, potom treba zas dať trochu viac múky).

    Halušky z hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú hokkaido vložím do menšieho hrnca, zasypem soľou a zalejem celé množstvo studenou vodou. Dám variť.

    Halušky z hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je hokkaido uvarená domäkka, vylejeme z hrnca vodu (ale pozor - nie všetku, aby ostalo trochu aj v hrnci) a spolu s menším množstvom vody to celé vymixujeme ponorným mixérom celkom do hladka a následne necháme celú zmes úplne vychladnúť.

    Halušky z hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je zmes vychladnutá, pridáme 1 vajíčko, cca 250-300 g polohrubej múky (to uvidíte na hustote cesta, nesmie byť ani príliš riedke, ani príliš husté), pridáme soľ podľa chuti, ja som teraz pridala menej, ale nabudúce musím pridať viac, keďže samotná hokkaido tekvica je sladká, nevadí keď troška soli ujde, ale všetko podľa vašej chuti. Všetko to spolu riadne vymiešame vareškou, aby neboli žiadne hrudky a už len pomocou haluškára sádžeme halušky do vriacej vody, ale nie naraz, radšej po troche a na viac krát.

    Halušky z hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky po vybratí z hrnca neoplachujeme studenou vodou, veľa ľudí robí túto chybu. Necháme riadne odkvapkať po vybratí sitkom a najlepšie vyberáme do sklenenej misy. Následne na vybraté horúce halušky v sklenenej miske položíme väčší plátok masla a zamiešame.

  6. 6

    Následne podávame na akýkoľvek spôsob, či už s bryndzou, so smotanou, so slaninkou alebo ako prílohu k mäsu (ja som volila tentokrát kuracie na spôsob paprikášu) a podľa chuti kľudne aj na sladko - DOBRÚ CHUŤ

Diskusia k receptu

dvorka
No výborne. chcela som robiť polievku zajtra, ale tieto halušky vyzerajú úúúžasne. mám rada halušky z kadejakej zeleniny (okrem zemiakov). Veľká vďaka za tip a recept. Prišiel presne mne vhod.
svetliii
@haji (3.10.2024 19:51)
Farba je dokonalá, preto ja hokkaido aj supem i keď nemusí sa a niekto to nerobi..ale po mojej skúsenosti keď je troska nepekna šupka vidno to na farbe halušiek hneď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia