Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...
Kváskové opekance
Chcem sa s Vami podeliť s našim rodinným receptom na opekance, ktoré na vianočnom stole u...
Salsa s mangom a koriandrom
Sledujeme naše ubúdajäce kilá v pokračovaní a s nádejou na úspech! Pomáha nám aj aktívny kontakt s...
Zapečená cuketa so zemiakmi
Rýchle, ľahké a celkom chutné letné jedlo, tak skúste :))
Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....
Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...
Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...
Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Falafel
proste si ho zamilujete :) tu je úplná verzia: http://vegancooking. tk/sk/hlavne-jedla/falafel/
Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.
Praženica so strúhaným jablkom
Rokmi praxe som nadobudol presvedčenie, hraničiace až s istotou, že najchutnejšia praženica je už od...
Šalát z brokolice a hrozna
Dal som si zohriat ruru na 220 stupnov. Do misky som si dal ruzicky brokolice a...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...
Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...
Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak...
Gulášový koláčik
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...
Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné
Hokkaido a ďalší spôsob využitia jeho peknej oranžovej farby a gaštanovej chuti. Aj Vám chutí pečená...
Hokkaido s brokolicou a so syrom
Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono...
Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...
Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...
Habanero omáčka 2
Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :)...
Pomazánka z pečených rajčat
Velice chutná, více či méně pikantní pomazánka z pečených rajčat.
Vegetky so syrom a s klobásou
Je to taká rýchlovka, k pivu, vinu a trebárs aj k vodke zákusať.
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...