Turecké pide fotorecept

lekh - bez fotkylekh, 31. októbra 2016
Turecké pide (fotorecept)
Foto: lekh
2
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
2 ČL
1/2 kocky
od oka
2 PL
Plnka:
200 g
300 g
1 ks
1 ks
Potretie:
3 PL
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz premiešame a opäť necháme kysnúť 30 minút.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si suroviny.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme. Potrieme zmiešaným olivovým olejom s cesnakom a chilli. Treba to skôr pripraviť, aby sa v oleji uvoľnili chute.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme syr, šampiňóny. Boky ohneme a potrieme ich zvyšným olivovo-cesnakovým olejom.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť. V strede pečenia vytiahneme, poukladáme paradajky a jarnú cibuľku. Dopečieme.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z druhej časti cesta som si pripravila pizzu z tých istých surovín, len som pridala paradajkový pretlak a pizza korenie.

    Turecké pide (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu