Foto: lekh
2
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
1/2 kocky |
|
od oka |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Potretie: | |
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz premiešame a opäť necháme kysnúť 30 minút.
-
2
Nachystáme si suroviny.
-
3
Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme. Potrieme zmiešaným olivovým olejom s cesnakom a chilli. Treba to skôr pripraviť, aby sa v oleji uvoľnili chute.
-
4
Poukladáme syr, šampiňóny. Boky ohneme a potrieme ich zvyšným olivovo-cesnakovým olejom.
-
5
Dáme piecť. V strede pečenia vytiahneme, poukladáme paradajky a jarnú cibuľku. Dopečieme.
-
6
Z druhej časti cesta som si pripravila pizzu z tých istých surovín, len som pridala paradajkový pretlak a pizza korenie.
Diskusia k receptu