2
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ČL |
|
| 1/2 kocky |
|
| od oka |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Potretie: | |
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz premiešame a opäť necháme kysnúť 30 minút.
-
2
Nachystáme si suroviny.
-
3
Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme. Potrieme zmiešaným olivovým olejom s cesnakom a chilli. Treba to skôr pripraviť, aby sa v oleji uvoľnili chute.
-
4
Poukladáme syr, šampiňóny. Boky ohneme a potrieme ich zvyšným olivovo-cesnakovým olejom.
-
5
Dáme piecť. V strede pečenia vytiahneme, poukladáme paradajky a jarnú cibuľku. Dopečieme.
-
6
Z druhej časti cesta som si pripravila pizzu z tých istých surovín, len som pridala paradajkový pretlak a pizza korenie.









Diskusia k receptu