Tatranská pečená tekvica fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 10. novembra 2016
Tatranská pečená tekvica (fotorecept)
Foto: mitzy

Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a vlákniny. Pripravuje telo na zimu. Tak som sa rozhodla podeliť sa s Vami o jeden ľahký, ale chutný recept z tekvice, cvikly, zemiakov a Tatranského syru.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks na pečenie
1-2 ks
6 ks
200 g
5 ml
3-4 strúčiky
1 téglik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájame si tekvicu, cviklu, syr a zemiaky na kocky. Korenie zmiešame s olejom.

    Tatranská pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu, cviklu a zemiaky dáme variť, aby trochu zmäkli. Je dobré dať cviklu variť zvlášť o polhodinku dlhšie. Zemiaky a tekvicu môžeme variť spolu, zmäknú zároveň. Cvikla potrebuje viac času. Keď sú mäkké, vyberieme ich dierkovanou naberačkou na vymastený plech. Voda v hrnci nám poslúži na polievku, pretože v nej pláva veľa vitamínov (bola by škoda vyliať ju). Na zeleninu poukladáme Tatranský syr nakrájaný na kocky.

    Tatranská pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polejeme olejom, poukladáme nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rúry na 180-200 stupňov na pol hodinku. Ľahká, chutná ale výdatná večera je hotová. Je to výborné s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Kto holduje mäsu môže použiť ako prílohu.

    Tatranská pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Za půl hodiny to mám upečené i bez vaření. Peču tak často i víc zelenin dohromady. Foto zrovna lákavé také není.
"Ako psicek s macickou pekli dort." No tak ja som ta macicka z rozpravky :)
Neviem vazne, robila som recept predtym bez pecenia a cvikla bola ako kamen tvrda a nebolo to dobre kedze zemiaky i tekvica boli makkucke. Teraz s predvarenim mi to vyslo konecne tak, ze som bola spokojna. Ale uznavam ze foto je nic moc. Bresson v kuchyni to nie je :)