Crème brûlée z foie gras
Peter Kulhány
šéfkuchár, dnes 18:00
šéfkuchár, dnes 18:00

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 80 °C
na 80 °C
Postup
-
1
Pečeň z vykŕmenej hydiny (foie gras) dôkladne očistíme, zbavíme všetkých žiliek a prívodov žlče.
- 2
Vo vo veľkej miske vyšľaháme žĺtky so soľou a s korením štyroch farieb. Smotanu privedieme do varu a nalejeme ju na zmes. Pridáme foie gras a zmixujeme.
- 3
Zmes nalejeme do misiek alebo formičiek na crème brûlée a pečieme vo vodnom kúpeli 30 minút pri 80 °C.
- 4
Ak ju podávame ako predjedlo, pred podávaním posypeme povrch trstinovým cukrom. Skaramelizujeme flambovacou pištoľou (alebo pod grilom v rúre 1 minútu) a ihneď podávame.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu