Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Crème brûlée z foie gras

Peter Kulhány
šéfkuchár, dnes 18:00
Crème brûlée z foie gras
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 80 °C

Suroviny

250 g (alebo husacia)
200 ml
2 ks
8 g
2 g



Postup

  1. 1

    Pečeň z vykŕmenej hydiny (foie gras) dôkladne očistíme, zbavíme všetkých žiliek a prívodov žlče.

  2. 2

    Vo vo veľkej miske vyšľaháme žĺtky so soľou a s korením štyroch farieb. Smotanu privedieme do varu a nalejeme ju na zmes. Pridáme foie gras a zmixujeme.

  3. 3

    Zmes nalejeme do misiek alebo formičiek na crème brûlée a pečieme vo vodnom kúpeli 30 minút pri 80 °C.

  4. 4

    Ak ju podávame ako predjedlo, pred podávaním posypeme povrch trstinovým cukrom. Skaramelizujeme flambovacou pištoľou (alebo pod grilom v rúre 1 minútu) a ihneď podávame.

Diskusia k receptu