Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra fotorecept
Foto: kecemis
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Syrová omáčka: | |
1/3 - 1/2 pohára |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
|
|
|
|
Karfiol: | |
2 PL |
|
1/4 pohára |
|
1 - 2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na omacku som dal spolu smotanu, plesnivy syr, mlieko, majonezu a sol, asi 1/8 kl a cerstvo namlete korenie. Zamiesal som to, zakryl a dal do chladnicky.
-
2
Dal som si roztopit maslo. Pridad som citronovu stavu a stiplavu omacku (ja som pouzil habanero sauce of @kimla). Zamiesal som a nehal stat aby sa mi spojili vsetky stiplave chute.
-
3
Vo vacsej miske som zmiesal olivovy ole s 1/4 kl soli a 1/2 poharom vody.
-
4
Pridal som do roztoku ruzicky karfiolu a dobre premiesal, aby bol karfiol kompletne obaleny emulziou.
-
5
Rozprestrel som kalfior na plech s papierom na pecenie a piekol som pri 180 stupnoch asi 20 minut nez zacal meknut a chytat hnedastu farbu na okrajoch.
-
6
Vytiahol som plech a polial horuci karfiol pripravenou stiplavou omackou. Dobre som poprevracal karfiol, aby bol dobre obaleny. Vratil som spat do rury a piekol este asi 5-7 minut.
-
7
Dal na tanier, do misky som nabral omacku z chladnicky a mohol som podavat. Pre masozravcov odporucam podobny postup s kuracimi kridelkami namiesto karfiolu.
Ďakujem, super recept.
@Jujoska Ja som to skusal raz to spravit spolu, ale mi to nejak nechutilo. Bolo to aj napriek tomu, ze tam nie je paprika horkaste, ale to moze byt len moja stihomania. Co sa tyka vody, ta sa velmi rychlo odpari, takze ak chces vyskusaj, nam to chute takto viac.
@Haji , @Monty469 , @Mitzy @Kukulienka , @Cesminaz , @Terinka55 , @Kucharka dakujem za pristavenie a mile slova.
@Petrovickypitrs budem pocteny ak sa stane toto tvoj oblubeny recept, vdaka za Tolko hviezdiciek.
@Sracz dakujem velmi pekne, a zelam ti vela uspechov v the mariasparty.
Dakujem, budem rad ak vyskusas a das vediet ako to dopadlo.
Dakujem za vyskusanie
Budem rad ak vyskusas a este radsej ked bude chutit.
Robievam aj s mini obmenami : sem tam dam aj trosku kurkumy, sem tam rimsku rascu... a vzdy je to hit.!
Dakujem za recept.
Dakujem za pekne foto a tesi ma, ze sa recept u Vas udomacnil.
Fakt vyborne, neviem, preco som to tak dlho odkladala, moja chyba.