Paprikovo-kuracia pikantná nátierka fotorecept
Foto: kukulienka71
Výborná chuťovka použiteľná aj na Silvestra
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto je zasa jeden variabilný recept, kde sa môže použiť surové ale aj uvarené či upečené kuracie mäso, to znamená, že bude takto recyklované. Dnes som použila jeden kus surového kuracieho prsa. Pomlela som ho do misy a uložila bokom. Môžete dať aj inú kuracinu, vtedy si trocha predĺžte dobu tepelnej úpravy.
-
2
Očistenú šalotku nakrájajte na drobúčko. Tu ma napadlo, ako sme v škole varenia s Eruškou25 krájali Vincenzovi cibuľu na základ do polievky. Bola mäkká a nôž tupý, kĺzala sa kade-tade, no hrôza! Doma mám mäsiara, čo dbá o ostré nože, tak som nato zvyknutá. Niekedy nás ani nenapadne, ako veľmi záleží na dobrých pomôckach a čerstvých potravinách.
-
3
Umyté papriky a očistený cesnak som tiež nakrájala, cesnak na menšie kúsky.
-
4
Na panvici sa mi už vtedy opekala na oleji šalotka, prihodila som aj zvyšok zeleniny a nechala ešte minútku pražiť. Pridala som pálivý paprikový krém a kečup, ostrosť si korigujte podľa svojich chutí, aby rodine chutilo. Zmes si poškrvčala ďaľšiu minútku. Ak sa vám vidí, že je mastná, to je dobre, kuracina mastnotu popije a nátierka nebude suchá.
-
5
Hneď ako pridám mäso, podlejem ho troškou vody, aby sa vplyvom tepla netvorili z mletého mäsa guče, vody treba len máličko. Zmes osolím a sústavne premiešavam, kým sa odparí všetka zbytočná tekutina, to je asi 1,5 min., podľa sily plameňa.
-
6
Už pridám len rozhabarkované vajíčko, premiešam a plameň vypnem.
-
7
Na panvici je porcia postačujúca pre dve osoby. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom, skvelé je to aj na hrianke. A chutí rovnako dobre v teplom ako aj studenom stave, takže sa výborne hodí aj pre hostí.
Ďakujem. Myslím, že aj bez cesnaku bude chutná:-)
Ďakujem, si milá. Iste by si si pochutila:-)
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-hrianke/27958-...
Ďakujem. Nátierku som ani nemala v pláne pridať, ale reku, možno sa niekomu hodí aj v posledný deň roka:-) Je výborná a rýchlo hotová, určite ju vyskúšaj. Nápad mám zo staršej kuchárskej knihy studenej kuchyne a trochu som ho prerobila.
Si milá, ďakujem za pekný komentár:-) Presne tak, dá sa pripraviť vopred aj počas návštevy. Manžel ju tiež pochválil, on by tam pridal ešte aj horčicu. Všetky podobné rýchlovky mäsa s farebnou zeleninou nielen výborne chutia ale aj dobre ukážu na chlebíkoch. Tvoja kombinácia je toho skvelým príkladom, nemyslím, že niekto odmietne tak dobre vyzerajúce pohostenie;-)
veľmi si ma potešila, veď na Nový rok už kuracie nemôžeme, tak aspoň posledný deň bude:-)
Ďakujem ti pekne a tiež vám prajem veselú zábavu a skvelý nový rok, aby sa bolo čomu tešiť v dobrom zdraví. Nech ti na poličke korenín nikdy nechýba dózička humoru;-)
Budem rada, ak zrealizuješ a po ochutnávke aj ohodnotíš. Za prejav dôvery v podobe uloženia a hviezdičiek ďakujem pekne, prajem príjemnú silvestrovskú zábavu a všetko najlepšie v budúcom roku:-)
@Kukulienka71 , šťastný Nový rok 2017, aj Tvojej rodine!
vítam všetky vylepšenia, každý podľa svojej chuti. ďakujem ti za správu a pozdravujem :-)
S tými ostrými nožmi súhlasím. Svokra č. 2 naučila. Tupý nôž = el hombre impotente. Asi nemusím prekladať :)
Hmm, také bych si dala takovú dobrotu. Svokra č. 2 nemá chybu, to je super hláška, životní moudrost!! Málem jsem si cvrkla od smíchu... Krásný víkend!
tvoj komentár pobavil aj mňa:-) som rada, že si tvorila z môjho receptu, je to skôr verzia pre ženy a muži si ho dotvoria podľa vlastnej chuti, ako aj ten tvoj.