Foto: patroveckypitrs
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a polievkam. Ja teraz ponukám to ako chuťovku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
320 g |
|
4 - 5 ks (surové) |
|
Na ochutenie: | |
1 ks |
|
8 strúčiky - podľa uváženia |
|
1 PL |
|
pár kvapiek |
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Slaninu zomelieme na mlynčeku.
-
2
Ochutíme cesnakom pretlačeným cez lis na cesnak. Cibuľu krájame na čo najjemnejšie. Pridáme čili omáčku,korenie, horčicu a pár kvapiek worcesterskej omáčky. Osolíme premiešame a necháme pol hodinu postať, nech prejdu chute.
-
3
Potom pridáme vajcia a strúhanky, koľko si zmes zoberie. Premiešame na tvárnu hmotu.
-
4
Tak aby sa nám dalo dobre so zmesou pracovať. Robíme rukami guľky veľkosti veľkého orechu.
-
5
Vysmážame v horúcom oleji do červena.
-
6
Po vysmážaní necháme na sitku odkapať od oleja. Môžme si ich upraviť s pikantnou, alebo s kyslou prílohou, ako jedno-hubky na koliesku z rožku. Tak ako je na obrázku. Tak isto sa dajú použiť, ako príloha k polievkam a prívarkom. Vyšlo mi ich z tejto dávky 47 kusov. Dobrú chuť Vám želám.
prepáč Patroveckypitrs, určite to sem nepatrí, ale - Izabella929 - "vojačikov"-tiež sme im tak hovorievali- v hocakom prevedení moje deti tiež zjedli jedna radosť ....