Gulášový koláčik fotorecept
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 21. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú necháme na potretie cesta), pridáme studené mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a chvíľu chladíme. Po zachladení z cesta vyvaľkáme pásik približnej veľkosti ako je obvod okrúhlej formičky (potrebujeme kruhovú formičku s priemerom 10 cm a výškou 4,5–5 cm).
-
2
Formičku vystelieme cestom, ktoré zľahka popicháme vidličkou. Na cesto položíme papier na pečenie a nasypeme ryžu alebo nejakú strukovinu, aby sa cesto zaťažilo. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút.
-
3
Po upečení vytiahneme opatrne papier aj s obsahom, potrieme vnútro vajíčkom a zapečieme ešte na 2–3 minúty. Korpus naplníme gulášovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že do uvareného trebárs zvyškového gulášu pridáme nastrúhaný uvarený zemiak, prehrejeme, prípadne dochutíme podľa potreby.
-
4
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme „pokrievku“, ktorou prekryjeme vrch koláča. Poprepichujeme vidličkou, potrieme zvyšným vajíčkom a pečieme ešte asi 15 minút pri 175 °C.
Nie nepáči sa mi to.Dármo ho pripravil šef- kuchár.
K comu,alebo ako sa podava v **** hotely..
.alebo to je ten moderny recept?
Neoslovil ma.
PS: Je sa teple
ja mám radšej Tvoje recepty.vyzerajú lepšie,a tie čo som vyskúšal boli veľmi chutné.ja na tie hotelové akosi nie som