Jablkový cheesecake fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 5. októbra 2016
Jablkový cheesecake (fotorecept)
Foto: kecemis

Jednoduche a vhodne aj pre celiatikov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 PL
2 PL
1 ČL
4 ks (vhodné na pečenie)
250 g
1/2 pohára
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Zapol som si ruru na 200 stupnov. Do mesieho hrnca so dal roztopit 4 lyzicky masla, potom som pridal dve lyzice hnedeho cukru a skoricu.

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jablk som vydlabal dierky malou lyzickou.

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa mi cukor roztopil v masle, potrel som jablka touto zmesou a dal ich piect na priblizne dvadsat minut. Cas pecenia si musite prisposobit podla seba a druhu jablk.

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym som si pripravil plnku. Do misky som dal zvysne roztopene maslo s cukrom a skoricou, pridal som praskovy Cukor, cream cheese a vanilkovy extract.

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dostal som takuto zmes, ....

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...ktorou som naplnil pecene jablka. Dal som ich spat do rury na priblizne desat minut.

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerali po upeceni. Po vychladnuti mozete dat este slahacku posypanu skoricou, pripadne rozmrvenymi keksami

    Jablkový cheesecake (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pečená jablka jsou výborná, ještě k tomu čepičkový bonus, hned bych ochutnala. Dobrý nápad, jsi šikovný!
siisa
Pečené jabĺčka mám veľmi rada, napiekol si po mojej chuti :) 5*
1x haji
evanaaa
Jabĺčka si natrel len zvnútra? Iste boli výborné, ja by som si ich ešte posypala drvenými orechami ( orieškami). Začína sa ochladzovať, bolo by dobré navečer prikúriť v rúre, a bolo by aj teplo, aj by sme si zamaškrtili. :)
martamm
Tento recept ma hned dostal, paradicka, jednoducha pochutka, krasne upravene jedlo, urcite aj lahodiace mlsnemu jazycku, nemohla som inac, len dat 5* :)))))))))))))))
1x haji
havino
jezus maria, ja už chuť až cítim,no že pečené jablčka budiš, poznám, ale naplniť ich, nikdy by ma netrklo, v nedeľu bude, ak dojde mládež na obed, ja by sebe už aj zajtra piekla
1x haji
kukulienka71
oj, to musí byť skvelé! papali ste lyžičkou zo šupky? rozmýšľam, či to dám bez nej...ty si pokušiteľ;-)
kecemis
Dakujem pekne za pristavenie sa. @kukulienka vyskusaj bez supky, ale ta supka mi to drzi pokope. Ked som zbavil jablko supky, pri peceni akoby sa roztiekli. Ale samozrejme, zalezi od jablk. Ja zvycajne pouzivam granny smith.
patroveckypitrs
Pečené jablka som mal od malého chlapca rád. Vtedy sme ich piekli na ohni na jeseň, keď sa zbierali úrody. No ale toto musí byť dobručké.
kecemis
Dakujem priatelu, Aj my sme opekali jablka na ohni a myslim ze sa im nic nevyrovna. Bola to neskutocna dobrota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia