Foto: bendix
proste si ho zamilujete :) tu je úplná verzia: http://vegancooking.tk/sk/hlavne-jedla/falafel/
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
nie nikdy nepoužite cícer z konzervy !!! lebo falafel v oleji budete hľadať márne, rozpadne sa :) cícer nechajte močiť vo vode cez noc, ak sa nedá tak aj kratšie.
-
2
v mažiari si pripravím koriander, rímsku rascu a hrubozrnnú soľ
-
3
cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať nakrájam nahrubo a mixnem spolu s cícerom, ktorý sa cez noc močil vo vode do poslednej várky pridám aj naše koreniny
-
4
nemalo by to byť úplne na jemno, taká hrubšia štruktúra aj keď to vyzerá, že pri smažení sa to rozpadne, nie je to tak
-
5
rukami si vytvarujem guličky, veľkosťou asi ako pingpongové
-
6
usmažím do hneda v rozpálenom oleji (cca 4 min.) ja som použil repkový
-
7
hotový falafel poukladám na papierové utierky no a máme hotovo, už len hummus a pita chlieb
-
8
falafel podávam s hummusom, pita chlebom, zeleninou tak už len dobrú chuť... hummus http://vegancooking.tk/sk/hlavne-jedla/hummus/ pita chleba http://vegancooking.tk/sk/chutovky/pita-chlieb/
@motamita klikni ľavou myšou na adresu receptu úplne hore v dlhom bielom okienku, keď je celý modrý, stlač naraz klávesnice Ctr+C. Potom si otvor novú e-mailovú správu pre príjemcu, ktorému to chceš poslať a odkaz na recept vložíš stlačením klávesníc Ctrl+V
Nicmene falafel jsem delala asi 3x, dokonce prodaval u Araba takovy udelatko na nej. I to mam, ale ze by me oslovil az tak, to ne. 2 kousky mi stacej a to se mi delat nechce. Davala jsem si ho rada v jedny rest libanonsky, ale naposledy, kdyz jsem do nej kousla, a jen lehce prohnala pusou, letel ven a malem volali sanitku. Plny koriandru!! A tim jsem s nim skoncila. Nejlepsi falafel jsem jedla u Egyptanu. Ale to je hezka radka let nazpatek. A vis co? Zadnou mouku tam nedavaj!
mozes, ale rozdiel v strukture bude citit. Asi ako ked hranolky smazis, alebo ich spravis v trube. Ale tiez som mala obdobie ze som sa vyhybala smazenemu, takze mam to oskusane, je to jedle aj z truby.
@Boxik mas je luxusni!
Tiež ho nepripravujem často, len keď ma prepadne chuť. Dávam si ho pravidelne v Budapešti v Hummus Bare v židovskej štvrti, vegancooking.tk/wp-content/uploads/2015/06/hummus-bar.j...
ale trošku sa zmenil k horšiemu od kedy sa zmenil majiteľ.
skopirujte si odkaz a otvorte na novej karte
www.labuznik.cz/recept/falafel-jordan/...
Ja som ich robila už viackrát, aj podľa tohto receptu, a z jednej dávky sa mi niektoré urobili dobre a niektoré rozpadli....
Dnes som ich mala pred vysmážaním úplne zchladené a dopadlo to dobre, pochutili sme si.
@bendix , ďakujem za recept.
Dnes som ich robila, uzasne, podla receptu a nerozpadli sa :) pravda, prve 2-3 sa mi troska oddelili, potom som viac pritlacala...aj chlapi pochvalili.