Falafel fotorecept

bendix - fotkabendix, 30. novembra 2016
Falafel (fotorecept)
Foto: bendix

proste si ho zamilujete :) tu je úplná verzia: http://vegancooking.tk/sk/hlavne-jedla/falafel/

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
4 strúčiky
1 PL
1 hrsť
1 KL
1 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    nie nikdy nepoužite cícer z konzervy !!! lebo falafel v oleji budete hľadať márne, rozpadne sa :) cícer nechajte močiť vo vode cez noc, ak sa nedá tak aj kratšie.

    Falafel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v mažiari si pripravím koriander, rímsku rascu a hrubozrnnú soľ

    Falafel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať nakrájam nahrubo a mixnem spolu s cícerom, ktorý sa cez noc močil vo vode do poslednej várky pridám aj naše koreniny

    Falafel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nemalo by to byť úplne na jemno, taká hrubšia štruktúra aj keď to vyzerá, že pri smažení sa to rozpadne, nie je to tak

    Falafel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rukami si vytvarujem guličky, veľkosťou asi ako pingpongové

    Falafel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    usmažím do hneda v rozpálenom oleji (cca 4 min.) ja som použil repkový

    Falafel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotový falafel poukladám na papierové utierky no a máme hotovo, už len hummus a pita chlieb

    Falafel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    falafel podávam s hummusom, pita chlebom, zeleninou tak už len dobrú chuť... hummus http://vegancooking.tk/sk/hlavne-jedla/hummus/ pita chleba http://vegancooking.tk/sk/chutovky/pita-chlieb/

    Falafel (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zahra
Super recept, patri medzi moje top.
tiginko
@Motamita3 (1.12.2016 07:16) má zrejme namysli preposlať recept niekomu druhému.
@motamita klikni ľavou myšou na adresu receptu úplne hore v dlhom bielom okienku, keď je celý modrý, stlač naraz klávesnice Ctr+C. Potom si otvor novú e-mailovú správu pre príjemcu, ktorému to chceš poslať a odkaz na recept vložíš stlačením klávesníc Ctrl+V
tiginko
@bendix chválim za ukážkový falafel, dlho veru nebol na našom stole. Len čo vyzdraviem idem na to
radost
šikovník..z našich rodinných chlapov nemá na teba nik..:-)
bubaya
Nádhera, srdce falafelového fanúška plesá radosťou.
mijaita
Konecne moje krevni skupina! :-)
Nicmene falafel jsem delala asi 3x, dokonce prodaval u Araba takovy udelatko na nej. I to mam, ale ze by me oslovil az tak, to ne. 2 kousky mi stacej a to se mi delat nechce. Davala jsem si ho rada v jedny rest libanonsky, ale naposledy, kdyz jsem do nej kousla, a jen lehce prohnala pusou, letel ven a malem volali sanitku. Plny koriandru!! A tim jsem s nim skoncila. Nejlepsi falafel jsem jedla u Egyptanu. Ale to je hezka radka let nazpatek. A vis co? Zadnou mouku tam nedavaj!
danda3
Tá fotka priam vábi k tomu, aby sme to vyskúšali, dávno som ho nerobila, narobil si mi chute riadne.
1x mitzy
hanee
@Martamm (1.12.2016 23:07)

mozes, ale rozdiel v strukture bude citit. Asi ako ked hranolky smazis, alebo ich spravis v trube. Ale tiez som mala obdobie ze som sa vyhybala smazenemu, takze mam to oskusane, je to jedle aj z truby.
hanee
KONECNE! dobry recept, cicer sa nikdy na falafel nevari, len sa dlho namaca, inak sa pri smazeni uvareny zvykne rozpadnut. Krasny sa ti vydaril. Svokra /egyptanka/ ked ho namaca, prikraja k nemu na koliecka citron a prihodi pretrzlenovu vnat do tej vody /nedostala som k tomu ziadne uspokojive vysvetlenie, ze preco/ a do hmoty pridava aj malu lyzicku jedlej sody.
mijaita
@Hanee tak znam falafel od Egypt i ja. I jsem videla vlastnim okem a jedla vlastni hubou. V te dobe jsem ani vzdalene netusila z ceho to je. Jen takove vyborne placicky malinke to byly. Citron oni davaji vzdy a vsude a nedozvis se proc.Ale ten falafel prijemne dochuti.
@Boxik mas je luxusni!
kuchticka
Krasne, len sa zahryznut. Robila som falafel asi 3x, ale peciem v rure, nesmazim a ten peceny nie je tak lakavy, ale zdravsi.
arnilka
krásna práca, súhlas - žiaden cícer z konzervy.
bendix
Ďakujem za komentáre a dobrú chuť. Kto nesmaží upečie :)
zelovoc
co robim zle, ak sa mi to v oleji vzdy rozpadne? uz som skusal asi 5x a 5x som to cele vyhodil. je v tom vela vody alebo?
kucharka
@zelovoc , asi treba dať falafelove guličky pred vysmážaním aspom na 30min do chladničky a potom dávať do horúceho oleja.
Ja som ich robila už viackrát, aj podľa tohto receptu, a z jednej dávky sa mi niektoré urobili dobre a niektoré rozpadli....
Dnes som ich mala pred vysmážaním úplne zchladené a dopadlo to dobre, pochutili sme si.
@bendix , ďakujem za recept.


1x haji
elizabeththewein
Super recept, som rada, ze som vyskusala tento, bolo to "tenkrat poprve" a vysli uzasne :) mnamka. Cicer som mala namoceny iba 5 hodin, nabuduce ho necham cez noc. Vynikajuce, chrumkave.
marinocka
Prvýkrát som robila Falafel, inšpiroval ma dokumentárny film o Izraeli. Falafel podľa Vášho receptu dopadol výborne, ďakujem, zaradím do nášho rodinného jedálnička :)
kukulienka71
@babulicka ma sem doviedla a neľutujem. Dnes prvý raz a fakt výborný recept, najprv len jeden a potom viac som ich dala do oleja, mne sa rozpadol jeden kus, tak som ich viac na tuho postláčala rukami a už bolo dobre. Veľmi chutný výsledok, robila som labneh k nemu. Ďakujem pekne, @bendix






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia