Foto: kukulienka71
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných ingrediencií.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje. Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.
-
2
Pridáme pretlak, osolíme a dobre zarestujeme.
-
3
Nakoniec do zmesi vmiešame scedenú fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru. Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi. Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.
Verím, že vám bude takáto fazuľa chutiť, či ako samostatné jedlo alebo ako príloha. Dá sa doplniť údeninou, podávať s cestovinou, ryžou, lokšami či tortillami...fantázii sa medze nekladú, je to sýte a chutné jedlo;-)
Super, teším sa, aj keď ťa trochu ľutujem, že ti neostalo, ale nech tvojej krajšej polovičke padne na zdravie! :-))
Ďakujem:-)
super správa, ďakujem za ňu aj za foto, ktoré mi narobilo chúťky aj v tomto čase:-) Aj vám pekný večer!