Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných ingrediencií.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje. Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.
-
2
Pridáme pretlak, osolíme a dobre zarestujeme.
-
3
Nakoniec do zmesi vmiešame scedenú fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru. Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi. Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Verím, že vám bude takáto fazuľa chutiť, či ako samostatné jedlo alebo ako príloha. Dá sa doplniť údeninou, podávať s cestovinou, ryžou, lokšami či tortillami...fantázii sa medze nekladú, je to sýte a chutné jedlo;-)
Super, teším sa, aj keď ťa trochu ľutujem, že ti neostalo, ale nech tvojej krajšej polovičke padne na zdravie! :-))
Ďakujem:-)
super správa, ďakujem za ňu aj za foto, ktoré mi narobilo chúťky aj v tomto čase:-) Aj vám pekný večer!