Hokkaido s brokolicou a so syrom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. októbra 2016

Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono to bolo dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

asi 1000 g
100 g
150 g 40 %
3 ružičky
2-3 ks
30 g
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Cesnak sa mi skryl pod maslo. Z brokolice len tie ružice asi tri.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z tekvice odrežeme vrch. Vnútro vyberieme. Maslo roztopíme s cesnakom a vytrieme vnútro tekvice.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syry nastrúhame aj brokolicu do misy. Solíme opatrne syry sú slané. Pridáme vajcia a vymiešame. Tak aby to bolo lepivé.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme tekvicu po vrch a zavrieme vrchnákom z nej. Dáme do rúry na pekáč. Pod tekvicu položíme alobal. Pečieme na 200°C tak 40 minút. To si prispôsobíme vlastnej rúre. Zo zvyšnej plnky čo mi ostala som na zvyšnom masle spravil nátierku, s pridaním ešte jedného vajcia. Ta bola tiež dobrá.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 40 minútach som to ešte nechal vychladnúť v rúre.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som to prerezal na štyri kusy a jedli sme to s rožkom a paradajkami s paprikou. Takže želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré a diétne .

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pri čistení záhradky vykukli na mňa takéto rúže. Je naozaj jeseň a nie jar?

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak isto aj rozmaríny kvitnú. Zo stromov padá lístie a kríky kvitnú.

    Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Věřím, že to bylo moc dobré! Jsi hlava otevřená a jak je vidět, hokaido máš v zásobě - podle mě to nemůže zklamat. Krásná práce!
Pro mě inspirace, na plátky hokkaida růžičky brokolice, zapect se sýrem. Jen tak na plechu. Líbí se mi kombinace. I za tu inspiraci vyjadrují podekovani :-)
Krásna fotečka, tá tekvica upečená s čiapočkou ! Pre mňa úžasné jedlo, všetko čo si tam dal, mám rada ! Pochvala !
Aj ja Tvoj zrealizovaný nápad @patroveckypitrs kamarát, považujem za gurmánsku pochúťku special. Blíži sa sviatok všetkých tunajších "...ov" halloween (každoročne 31. október, mimochodom aj môj druhý deň svadobný), tak by bolo načim "domorodcov" prekvapiť aj touto dobrotou!


Ďakujem vám za milé komentáre, aj @Pilcik za odobrenie receptu. Kamarát @Sracz to množstvo tekvíc mi pripomína, keď sa u babky zbierala úroda z role , tak bolo toľko tekvíc a kukurice plná traktorová vlečka. Tento recept je veru dobrý a mne to chuti ta hokkaido pečená, ako gaštany.
Ty si velmi napadity .......@pitras. Nikdy by na to nenapadlo vykuzlit taky fajny recept z tejto tekvice. Vdaka a co najskor vyskusam, lebo taketo jedla mi velmi vyhovuju a chutia. Pozdravujem Trencin!.

Pridaj komentár k receptu: