Foto: kecemis
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Dal som si zohriat ruru na 220 stupnov. Do misky som si dal ruzicky brokolice a bobule hrozna. Pridal som dve lyzicky olivoveho oleja, sol a korenie a zakrytu misu som potriasol, aby sa brokolica a hrozno poolejovali. Potom som ich dal na plech vystlaty peciacim papierom. Vlozil som do rury a dal piect na priblizne 25 - 30 minut, alebo kym brokolica nezhnedne a hrozno nezacne maknut. Asi po 15 minutach som plech vytiahol a premiesal brokolicu a hrozno. Po upeceni som plech vytiahol a nehal trochu vychladnut.
-
2
Pocas chladnutia som si v mensej miske zkombinoaval majonezu, smotanu, cukor (ja som pouzil hnedy, kokosovy) a citronovu stavu. Ja som zvolil smotanu a majonezu 1:1. Kto chce zdvojnasobi majonezu a vynecha kyslu smotanu.
-
3
K troche vychladnutej brokolici som pridal na tenko nakrajanu cibulu a premiesal.
-
4
Nabral som salat na tanier a polial s pripravenou omackou. Ja som to posypal s oprazenymi orechami znacky pecan. Ale moze sa pouzit aj oprazena slanina, pripadne na sucho oprazene nasekane mandle.
Diskusia k receptu