Farebný raw šalát s rukolou a kešu dresingom fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Radka Látala
12 - 14
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks stredná |
|
na posypanie |
|
Na dresing: | |
300 g |
|
4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Papriky a paradajky umyjeme a pokrájame na kocky.
-
2
Cukety umyjeme a pomocou strúhadla nastrúhame na špagety.
-
3
Vo veľkej mise zmiešame pokrájanú zeleninu s rukolou.
-
4
Kešu oriešky (môžu byť vopred namočené vo vode) dáme do mixéra, zalejeme trochou vody, pridáme olúpaný cesnak a rozmixujeme. Osolíme podľa chuti.
-
5
Pripraveným kešu dresingom zalejeme šalát v mise a rozdelíme ho do misiek. Posypeme slnečnicovými semienkami.
Áno, keď viete, že vám šalát zostane aj na neskôr, je lepšie k nemu dresing nepridávať. My na kurze varenia sme však vedeli, že z neho nezostane nič, spráskali sme ho do posledného farebného kúska :)