Cestovinová torta Timballo

redakcia - fotkaredakcia, 8. marca 2010

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 ks
3 strúčiky
1 plechovka
700 g
100 ml
 hrsť
 hsrť
300 g
100 ml
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C. Maslom vymastíme tortovú formu a zľahka ju vysypeme strúhankou. Nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a bobkový list speníme na olivovom oleji, pridáme paradajky a pomaly varíme asi 5 minút. Pridáme tenké plátky z kuracích pŕs, tymian a biele víno a varíme zakryté asi 20 minút. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme ďalších 10 minút.

  2. 2

    Potom vyberieme kuracie mäso a omáčku ďalej varíme, až kým nezhustne. Vyberieme bobkový list a schladíme ju. Do zmesi pridáme vajcia, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, smotanu, osolíme, okoreníme a premiešame. Cestoviny stočíme na dno formy, aby nezostalo voľné miesto, prelejeme ich polovicou omáčky, uložíme na ne kuracie mäso, zalejeme zvyšnou omáčkou a rovnakým spôsobom stočíme 2 – 3 vrstvy cestovín.

  3. 3

    Jemne ich stlačíme, aby sa omáčka dostala až hore. Posypeme syrom a dáme na hodinu piecť.

Diskusia k receptu

Vymazať
isar
Myslím, že za hrsť timiánu toto jedlo neunesie... timián je dosť aromatický; ale ak je to odskúšané, nič nemám proti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia