Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom

egreska - fotkaegreska, 21. marca 2010
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Foto: egreska

Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed..

Suroviny

PRÍILOHA:
YORKSHIRE PUDDING:
110 g
2
300 ml
DRESING:
1/2 kelímka
1 čl
2 čl




Postup

  1. 1

    Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.

  2. 2

    Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.

  3. 3

    Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri.

Diskusia k receptu

jarco
Tak toto je jedlo podľa môjho gusta :-)
egreska
Dakujem vam,a gustovi treba povedat nech uvarí :-))
bozulka
Veru by sa mi taký "gusto" zišiel.Asi to bude trošičku pracné,ale určite dobré.Egreška ten "puding"sa ktomu papá ako čo?Je tam príloha a slaný nadýchaný koláč?Možno sa hlúpo pýtam ale môžeš to prosím popísať?Viem,že v Anglicku sa často používa a že sú rôzných chutí.Ďakujem.
egreska
bozulka je to ako priloha,jedno s druhym,papa sa to spolu ..je to take zaujimave ale velmi sa to k masku a omačkam hodí..treba skusit,vieš ako sa hovorí,lepšie raz ochutnat ako sto krat vidiet ...
tinca
Egreska vyzerá to nádherne, ale vtedy, keby si mi to uvarila. Stráášne moc ingrediencií,dlhý postup, ale ver až dokoca som si ho preštudovala.Slintám ,ale kde je ten vrchni-prchni???
sandratamer
Momentálne mám dva recepty, ku ktorým sa stále vraciam (hecujem sa) a chystám sa na ich prípravu. Cistinkine žúlance a toto hovädzie. Tá zelenina so zemiakmi vyzerá priam skvostne. Len aby to aj niekto okrem mňa jedol...
egreska
dufam ze sa čoskoro vyhecuješ a vyskušaš obidva recepty :-)) ved každy je iný a žulance mi nejako ušli ale vyzera to zaujímavo..a tato zeleninka nam strašne chutí,je trošku taka nasládla,aj ten cesnak v šupke je skvely,ja som ďobala do plechu a polovicu zjedla kym sa urobilo masko..ak skusiš ,dufam ze si rodinka pochutí.
marianne69
Milujem yorkshire pudding...,dokazem ho jest len sam...to je jedna z veci,ktore mi bude na Svk chybat...neostava nic ine len si ho spravit sama:-)Egreska ak sa mozem opytat, si v UK?mas vela receptov..ja so ich tu ani nedavala,lebo povacsine Slovaci moc nechvalia anglicku kuchynu..ale ja sa priatelim s niekolkymi Anglicanmi a varime si navzajom svoje kuchyne,ja im slovensku,oni nam anglicku,mne naozaj niektore jedla velmi zachutili.Naposledy sme boli pozvany na roast dinner a bolo to zuzo.....:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia