Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme dole, by som toto jedlo zaradil do Orientu. Zobraziť celý popisRecept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme dole, by som toto jedlo zaradil do Orientu. Teda asi niekde blízko Indie, poprípade samotnej Indie. Takže poďme sa spolu pozrieť, ako sa varí Indický turban.
Postup
-
1
Ryžu operieme v niekoľkých vodách. Do veľkého hrnca dáme 2L bujónu, privedieme do varu vsypeme ryžu a varíme 20 minút. (pozn. Ak budete mäso variť, tak použite túto vodu spolu s 2 kockami bujónu, ryža bude chutnejšia.) Ryžu scedíme (zbytok bujónu odložíme) prepláchneme vodou a natlačíme do formy zvanej "savarín" (vencová forma). Ja som použil nádobu na bábovku :) Predom ju vymažeme olejom. Vložíme ju aj s ryžou do mierne teplej trúby a zakryjeme pokrievkou.
- 2
Upečené mäso zbavíme tuku a nakrájame na drobné kúsky. Nakrájame cibuľu a na oleji ju osmažíme s tymiánom do slabo-žlta. Pridáme múku, nakrájané jablko, kari necháme speniť a zmes zalejeme hrnčekom studeného bujónu. Za stáleho miešania varíme 10 minút. Potom pridáme pripravené mäso a ešte necháme dobre prehriať na miernom ohni. (Nebojte sa omáčka má mať presne takú konzistenciu aká bude pred vami :)
- 3
Veľkú plochú misu nahrejeme, Ryžu vyberieme z trúby a opatrne vyklopíme na misu. Vznikne pekný veniec - turban a do jeho stredu nalejeme mäso v omáčke. Podávame pokiaľ je jedlo horúce a nezabudneme nahriať aj taniere. Ako príloha sa hodia rôzne šaláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ešte niečo by ma zaujímalo - kuchárska kniha str. 67 - aj som hľadala ale v mojej kuchárskej knihe nič také nie je :) na str.67
sorry žartujem
recept vyzera byt velmi chutny,ulozim si na vyskusanie