Indický Turban

peppeq - fotkapeppeq, 21. februára 2010

Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme dole, by som toto jedlo zaradil do Orientu. Zobraziť celý popisRecept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme dole, by som toto jedlo zaradil do Orientu. Teda asi niekde blízko Indie, poprípade samotnej Indie. Takže poďme sa spolu pozrieť, ako sa varí Indický turban.

Suroviny

1/2 kg
1 lyžička
4 lyžice
1 ks
1 ks
4-5 stoniek
1/2 kg
2 l
6 lyžíc




Postup

  1. 1

    Ryžu operieme v niekoľkých vodách. Do veľkého hrnca dáme 2L bujónu, privedieme do varu vsypeme ryžu a varíme 20 minút. (pozn. Ak budete mäso variť, tak použite túto vodu spolu s 2 kockami bujónu, ryža bude chutnejšia.) Ryžu scedíme (zbytok bujónu odložíme) prepláchneme vodou a natlačíme do formy zvanej "savarín" (vencová forma). Ja som použil nádobu na bábovku :) Predom ju vymažeme olejom. Vložíme ju aj s ryžou do mierne teplej trúby a zakryjeme pokrievkou.

  2. 2

    Upečené mäso zbavíme tuku a nakrájame na drobné kúsky. Nakrájame cibuľu a na oleji ju osmažíme s tymiánom do slabo-žlta. Pridáme múku, nakrájané jablko, kari necháme speniť a zmes zalejeme hrnčekom studeného bujónu. Za stáleho miešania varíme 10 minút. Potom pridáme pripravené mäso a ešte necháme dobre prehriať na miernom ohni. (Nebojte sa omáčka má mať presne takú konzistenciu aká bude pred vami :)

  3. 3

    Veľkú plochú misu nahrejeme, Ryžu vyberieme z trúby a opatrne vyklopíme na misu. Vznikne pekný veniec - turban a do jeho stredu nalejeme mäso v omáčke. Podávame pokiaľ je jedlo horúce a nezabudneme nahriať aj taniere. Ako príloha sa hodia rôzne šaláty.

Diskusia k receptu

evusik
v podstate jednoduchý recept, ale pekne upravený čo sa mne osobne páči, ten nápad s ryžou natlačenou do formy sa mi veľmi páči. Ja robím niečo podobné - mám veľkú panvicu s dvoma uchami v tej urobím ryžu a keď je hotová zo stredu ju zhrniem smerom k okrajom takže vznikne ryžový veniec a do stredu dám už hotovú mäsovú "krájanicu".
Ale ešte niečo by ma zaujímalo - kuchárska kniha str. 67 - aj som hľadala ale v mojej kuchárskej knihe nič také nie je :) na str.67
sorry žartujem
hannah22
aj v mojej kuchárskej knižke na str. 67 je úplne niečo iné , ale nevadí , píš píš nech poznáme aj tvoju kuchárku....:))
michsamant
:)) to sa mi paci s tou str. 67...dnes tu citam same srandicky :)
recept vyzera byt velmi chutny,ulozim si na vyskusanie