Tymianovo– cesnaková omáčka

Martin Králik
šéfkuchár Hotela Husárik v Čadci, 10. februára 2010
Tymianovo– cesnaková omáčka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 g
40 g
40 g
100 ml
200 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom podlejem vínom, vývarom a osolíme.

  2. 2

    Túto omáčku pripravujeme ku grilovaným jahňacím kotletám.

  3. 3

    Podávame so zemiakovým hniezdom, plneným restovanou fava fazuľkou.

Diskusia k receptu

sbohemrozume
Toho česneku celou paličku? A co s ním, pokrájet na plátky? Nastrouhat na struhadle? Nebo utřít? Tři deci tekutiny na sotva osmahlou cibuli?
sandratamer
Cesnaku 40 g, je to napísané v surovinách. Cesnak s tymianom treba samozrejme trošku popražiť s tou cibuľou, a potom pridať tekutiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia