Foto: dorisa
Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi, dcere, vtedy bola vegetariánkou. Spomenula som si Zobraziť celý popisToto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi, dcere, vtedy bola vegetariánkou. Spomenula som si na recept a prišlo mi to na chuť. Jedlo sa može podávať teplé i studené. Príprava je jednoduchá,všetko sa varí v jednom hrnci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Očistený pór nakrájame na rovnaké kúsky (cca7-8cm), každý kúsok narežeme až ku stredu. Zviažeme ich, aby sa nerozpadli.
-
3
Na rozpálenom olivovom oleji pórové kúsky najprv na 2 minúty speníme, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a prikryté dusíme. Po pár minutách(5-7) ich vyberieme na tanier. Odstránime nite.
-
4
Do výpeku vložíme nakrájané paradajkové pyré(alebo zavárané paradajky), ktoré krátko podusíme. Pridáme všetky koreniny, bylinky , petržlenovú vňať a lyžicu paradajkového pretlaku.
-
5
Takto pripravenú omáčku prelejeme cez pór na tanieri.K jedlu sa hodí sendvič, nakrájaný na plátky, opražený na olivovom oleji, potom potretý cesnakom, tiež aj iné pečivo a chlieb.. Cibuľová zelenina sa stará o priechodnosť našich čriev. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu