Pór v paradajkovej omáčke fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 27. novembra 2010
Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi, dcere, vtedy bola vegetariánkou. Spomenula som si Zobraziť celý popisToto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi, dcere, vtedy bola vegetariánkou. Spomenula som si na recept a prišlo mi to na chuť. Jedlo sa može podávať teplé i studené. Príprava je jednoduchá,všetko sa varí v jednom hrnci.

4
porcie
40 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, (väčší)
5 PL
1/8 l, (mäsový)
750 g, (pretlak)
1 PL
1 KL
1 KL
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistený pór nakrájame na rovnaké kúsky (cca7-8cm), každý kúsok narežeme až ku stredu. Zviažeme ich, aby sa nerozpadli.

    Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom olivovom oleji pórové kúsky najprv na 2 minúty speníme, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a prikryté dusíme. Po pár minutách(5-7) ich vyberieme na tanier. Odstránime nite.

    Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku vložíme nakrájané paradajkové pyré(alebo zavárané paradajky), ktoré krátko podusíme. Pridáme všetky koreniny, bylinky , petržlenovú vňať a lyžicu paradajkového pretlaku.

    Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravenú omáčku prelejeme cez pór na tanieri.K jedlu sa hodí sendvič, nakrájaný na plátky, opražený na olivovom oleji, potom potretý cesnakom, tiež aj iné pečivo a chlieb.. Cibuľová zelenina sa stará o priechodnosť našich čriev. Dobrú chuť.

    Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

enerrgizer
to je ako "plnená paprika", ale také diétnejšie...pór mám rád, aj paradajkovú omáčku...niekedy bude :-)
tornadolue
Objavila som až teraz...úplne skvelé, pór milujem, recept ukladám a čo najrýchlejšie vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia