Recepty, kde je tymian čerstvý na ozdobenie
Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú...
Paprikový bôčik s chrumkavou kôrkou a cesnakovým dipom
Tento bôčik som si rýchlo obľúbila....
Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom
Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké....
Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom
Šťavnatá pražma pečená s citrusmi,
tymianom, rozmarínom a bylinkovým
maslom...
Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou
Keď už je ta sezóna húb, tak
hubová paštéta je skvelá
vegetariánska nátierka, ktorá sa
hodí na hrianky, pečivo alebo ako
elegantný predkrm....
Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...
Cesnak pečený v oleji
Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je
rýchlo...
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...
Dokonalý steak
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho...
Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...
Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....
Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli.
Mlieko, múku a...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu...
Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme,
okoreníme a posypeme údenou
paprikou. Opražíme spolu so
slaninou nakrájanou na kocky.
Šošovicový šalát
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má...
Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov
a...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického.
Prvýkrát...
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s
tmavým pivom...
Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom
Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného
variantu, ...
Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku
spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho
v hlbšej panvici do...
Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme,
osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice.
Pripravíme plnku – hriankový...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový
zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej...
Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...
Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry
Wine“
od
Norma Jean a Carole Darden,...
Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi
jedno,...
Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom
rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...

Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú...

Paprikový bôčik s chrumkavou kôrkou a cesnakovým dipom
Tento bôčik som si rýchlo obľúbila....

Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom
Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké....

Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom
Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom...

Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou
Keď už je ta sezóna húb, tak hubová paštéta je skvelá vegetariánska nátierka, ktorá sa hodí na hrianky, pečivo alebo ako elegantný predkrm....

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...
Cesnak pečený v oleji
Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je rýchlo...

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...

Dokonalý steak
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho...

Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...

Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

Šošovicový šalát
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má...

Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a...

Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...

Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom
Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ...

Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do...

Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou
Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej...

Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno,...

Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje