Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom
Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké. Je to taká tá polievka, ktorú si Zobraziť celý popisTúto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké. Je to taká tá polievka, ktorú si dám aj ako večeru, lebo zasýti, ale nebudem po nej unavená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g čerstvé (zmes - dubáky, suchohríby...) |  | 
| 10 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 2 strúčiky |  | 
| 200 g |  | 
| 30 g |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 l |  | 
| 150 ml |  | 
| 2 vetvičky |  | 
| podľa chuti |  | 
| podľa chuti |  | 
| 1 ČL |  | 
| Na šampiňónový prach: | |
|  | |
| Na krutóny: | |
| 2-3 krajce |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody. 
- 2
Šalotku nakrájame nadrobno, zemiaky na malé kocky. 
- 3
V hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme šalotku a krátko orestujeme. 
- 4
Pridáme čerstvé huby a cesnak, restujeme 5 minút. 
- 5
Pridáme scedené sušené hríby, zeleninový vývar a tymian. 
- 6
Prisypeme zemiaky, osolíme, prikryjeme a varíme 20 minút do zmäknutia. 
- 7
Odoberieme naberačku húb bokom (na dekoráciu) a z polievky vyberieme tymian. 
- 8
Polievku rozmixujeme dohladka, vmiešame smotanu a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. 
- 9
Z pár sušených alebo upečených šampiňónov si rozmixujeme „prach“ na posypanie. 
- 10
Podávame s hubami odloženými bokom a chrumkavými chlebovými krutónmi. Tiež hubová polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu