Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
mesačník Varecha, včera 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 3 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 400 g (šampiňóny, hliva, shimeji...) |
|
| 3 PL |
|
| 600 ml (12 %) |
|
| 5 vetvičiek |
|
|
|
|
| 50 g pražené nasekané |
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Šalotky a cesnak očistíme – šalotky pozdĺžne rozpolíme a strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Huby očistíme a prekrojíme.
- 2
Vo veľkej hlbokej panvici zahrejeme polovicu oleja a opečieme na ňom plátky kuracieho mäsa (rýchlo a na vysokej teplote, aby zostali šťavnaté) so šalotkami z oboch strán dozlatista (asi 4 minúty). Všetko vyberieme z panvice.
- 3
Potom v tej istej panvici zahrejeme zvyšný olej, pridáme cesnak a huby, restujeme asi 2 minúty a tiež vyberieme.
- 4
Znížime teplotu a do panvice nalejeme smotanu, pridáme nasekané lístky tymianu a asi 1 ČL soli. Privedieme do varu a do panvice vrátime opečené kuracie mäso so šalotkami aj restované huby s cesnakom. Pri miernej teplote dusíme asi 15 minút.
- 5
Posypeme praženými mandľami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu