Paprikový bôčik s chrumkavou kôrkou a cesnakovým dipom
Tento bôčik som si rýchlo obľúbila. Ten cesnakový dip k tomu urobí dokonalý balans a celkovo pôsobí jedlo sviežejšie než klasický mastný bôčik.
porcií
príprava
na 160/220 °C
Postup
-
1
Bôčik osušíme a narežeme kožu do mriežky (pozor, neprehnať až do mäsa).
- 2
V miske zmiešame mleté papriky, rascu, soľ, korenie, med a olivový olej. Dobre premiešame.
- 3
Zmes vtierame do mäsa zo všetkých strán (aj do rezov v koži).
- 4
Bôčik dáme do pekáča kožou navrch a podlejeme trochou vody.
- 5
Pečieme pri 160 °C približne 90 minút.
- 6
Potom teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte 15 minút, aby koža pekne vypraskala a bola chrumkavá.
- 7
Medzitým si pripravíme dip: prelisovaný cesnak zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou a lístkami tymianu.
- 8
Bôčik podávame nakrájaný na plátky s cesnakovým dipom.
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu