Slivovica

Slivovica ako ingrediencia v receptoch:

  • Makovo-slivkové rezy so šľahačkou (fotorecept)

    Makovo-slivkové rezy so šľahačkou (fotorecept)

    Dlho som váhala nad týmto receptom. Nedokázala som si predstaviť, ako sa budú správať slivky v takom perfektnom zákusku. Recept som si vymyslela aj zrealizovala, nie je to niečo jaj či pekné, ale veď...

  • Tvarohové šišky so smotanovým krémom

    Tvarohové šišky so smotanovým krémom

    V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, rum a hrozienka do hladkého cesta. Lyžicou vykrajujeme kúsky a vkladáme ich do oleja rozohriateho približne na 160 °C. Usmažené šišky necháme odkvapkať.

  • Vianočný štedrák

    Vianočný štedrák

    Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtok, soľ, roztopené maslo, zvyšný cukor a kvások. Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Bageta s opitou hruškou
  • Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude...

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
  • Pečené „opité“ slivky v slaninovom kabátiku
  • Flambovaná lokša s pálivou figovou plnkou
  • Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
  • Recept bez obrázku

    Ľadový mätový zelený čaj

    Do vriacej vody vložte čajové vrecúška, pridajte med a mätové listy. Nechajte 5 minút vylúhovať. Odstráňte čajové vrecká.

  • Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou

    Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou

    Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie a zalejeme slivovicou. Marinujeme najmenej 12 hodín. Potom dáme mäso aj s marinádou piecť na 180 0C...

  • Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/

    Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/

    NEKONZUMUJE SA! tento postup som si dovolila pridať medzi recepty, aby sme si ho mohli uložiť. Je od janyzjarku a ťažko sa mi tento rok hľadal tu na vareche, keďže bol medzi jej zážitkami.

  • Ohnivé ražniči na valaške

    Ohnivé ražniči na valaške

    Bravčovú krkovičku nakrájame na menšie kocky, pridáme soľ, grilovaciekorenie, paprikový krém, rozdrvenú feferónku, všetko spolu dôkladne premiešame.

  • Medvedie mlieko (fotorecept)

    Medvedie mlieko (fotorecept)

    Tento nápoj vás nielen zahreje, ale je výborný aj pri nachladnutí.

  • Hriatô (fotorecept)

    Hriatô (fotorecept)

    Hriatô, alebo ako sa u nás hovorilo hriate robievame každé Vianoce ako prípitok pri štedrovečernej večeri. Môj muž robí dva druhy, toto je jeden z nich.

  • Recept bez obrázku

    Bifteky na soli

    Biftek, sůl, slivovice... co víc si přát?

  • Recept bez obrázku

    Opité kura a la Zemo

    Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou bylo pohaněno jeho kuře na pivu. Za což se sice kaji, roucho mé jest roztrženo, hlava popelem posypána, ...

  • Recept bez obrázku

    Horiaci guláš Attila

    Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a čierneho korenia, kocky bujónu a soli pripravíme polievku. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na tuku osmažíme nadrobno nakrájanú zvyšnú cibuľu...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist