Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
šéfkuchár spoločnosti Metro, 12. januára 2013
Foto: Archív Vojta Artza
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks podľa potreby |
|
70 ml podľa potreby |
|
30 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
250 g mrazené polené |
|
150 g kryštálový |
|
25 ml |
|
1 ks hviezdička |
|
250 g |
|
1 ks |
|
(alebo vanilínový cukor) |
|
Postup
-
1
Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a starostlivo rozmiešame na hladký krém.
- 2
Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť. Do panvice dáme cukor a na miernom príkone ho roztavíme na svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badián a rozvaríme. Do vlažného karamelu pridáme rozmrazené slivky, slivovicu a necháme marinovať. Kúsky sliviek nesmieme úplne rozvariť. V medzičase si pripravíme tvarohové šišky.
- 3
V miske zmiešame tvaroh, múku vajcia, mlieko, prášok do pečiva, a hrozienka namočené v rume aj s nálevom. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Do kastrólika nalejeme olej a zahrejeme asi na 150 °C. Čajovou lyžičkou odkrajujeme cesto a vkladáme do oleja. Správnu teplotu si vyskúšame najskôr na jednom kúsku. Haluška sa musí pomaly smažiť. Vnútri musí byť presmažená a na povrchu má mať hnedastú farbu. Usmažené kúsky ešte za tepla obalíme v škoricovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu