Ohnivé ražniči na valaške
Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku nakrájame na menšie kocky, pridáme soľ, grilovaciekorenie, paprikový krém, rozdrvenú feferónku, všetko spolu dôkladne premiešame.
- 2
Takto ochutené mäso napichujeme striedavo na kovovú valašku (ihlu), striedame so slaninou a cibuľou, napichané mäso posypeme ešte drveným korením.
- 3
Ražniči dáme piecť do horúcej rúry na 30 minút. Pri servírovaní polejeme výpekom a nahriatym destilátom, ktorý zapálime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu