Ohnivé ražniči na valaške

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 6. februára 2011
Ohnivé ražniči na valaške
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g, bez kosti
160 g
2 KL
10 g
100 g
0,04 l, na zapálenie alebo iný biely destilát




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku nakrájame na menšie kocky, pridáme soľ, grilovaciekorenie, paprikový krém, rozdrvenú feferónku, všetko spolu dôkladne premiešame.

  2. 2

    Takto ochutené mäso napichujeme striedavo na kovovú valašku (ihlu), striedame so slaninou a cibuľou, napichané mäso posypeme ešte drveným korením.

  3. 3

    Ražniči dáme piecť do horúcej rúry na 30 minút. Pri servírovaní polejeme výpekom a nahriatym destilátom, ktorý zapálime.

Diskusia k receptu

vcelka
Však to sa občas robieva, tak načo hasičov?
dedostano
Musel by som najprv vyrobiť valašky.Inak to vyzerá veľmi dobre.
evulines
Vyskúšam ale bojím sa, aby sme nehoreli, človek nikdy nevie. Ukladám do KK.
evanaaa
Prinajhoršom, ak by sa nepodarilo, bol by aspoň táborák.....
vcelka
Na oheň musí byť aspoň 50-percentná liehovina, aby to chytilo a naozaj horelo.
jarunka
Uz aby bolo vonku teplo a mohli robit taketo dobroty vonku na grile.
abdul
Obyčajné ražničí. Len za valašku je vysokohorská prirážka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia