Vianočný štedrák
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 23. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
175-200 ml |
|
15 g |
|
100 g |
|
75 g |
|
1,5 ks |
|
1,5 g |
|
Maková plnka: | |
125 g mletý |
|
50 g roztopené |
|
2,5 g |
|
75 g nastrúhané |
|
50 ml |
|
Orechová plnka: | |
150 g mleté |
|
10 g roztopené |
|
75 g |
|
nastrúhaná |
|
75 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
75 g |
|
15 g |
|
25 g roztopené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka lekvárová: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtok, soľ, roztopené maslo, zvyšný cukor a kvások. Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
- 2
Maková plnka: Zmiešame všetky ingrediencie.
- 3
Orechová plnka: Zmiešame všetky ingrediencie.
- 4
Tvarohová plnka: Bielok, ktorý zostal z prípravy cesta vyšľaháme dotuha. Zmiešame všetky ingrediencie na plnku a nakoniec primiešame vyšľahaný bielok.
- 5
Plnka lekvárová: Lekváre vymiešame a zriedime troškou slivovice.
- 6
Cesto vrstvíme a pomedzi pláty pridávame plnky. Navrchu sa robieva mriežka z cesta. Alebo môžeme cesto rozdeliť na dve polovice, na spodné cesto navrstvíme všetky plnky a zakryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme na 180 °C dozlatista.
Tiež vianočný štedrák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu