Tvarohové šišky
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky so smotanovým krémom

Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 27. decembra 2018
Tvarohové šišky so smotanovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
1 bal.
3 ks
120 ml
30 ml
 na smaženie
500 ml
2 ks
100 g
Marinované slivky:
500 g čerstvé
300 g
50 ml




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, rum a hrozienka do hladkého cesta. Lyžicou vykrajujeme kúsky a vkladáme ich do oleja rozohriateho približne na 160 °C. Usmažené šišky necháme odkvapkať.

  2. 2

    Kyslú smotanu zmiešame s trstinovým cukrom a so semienkami vanilkového struku.

  3. 3

    Marinované slivky: Slivky vložíme do svetlého karamelu s badiánom a so slivovicou a necháme marinovať.

  4. 4

    Šišky podávame s ochutenou kyslou smotanou a marinovanými slivkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia