Tvarohové šišky so smotanovým krémom
Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 27. decembra 2018
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 27. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 120 ml |
|
| 30 ml |
|
|
|
|
| na smaženie |
|
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Marinované slivky: | |
| 500 g čerstvé |
|
| 300 g |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, rum a hrozienka do hladkého cesta. Lyžicou vykrajujeme kúsky a vkladáme ich do oleja rozohriateho približne na 160 °C. Usmažené šišky necháme odkvapkať.
- 2
Kyslú smotanu zmiešame s trstinovým cukrom a so semienkami vanilkového struku.
- 3
Marinované slivky: Slivky vložíme do svetlého karamelu s badiánom a so slivovicou a necháme marinovať.
- 4
Šišky podávame s ochutenou kyslou smotanou a marinovanými slivkami.
Tiež tvarohové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu