Foto: amazonka29
Kočky,koťata a kocúrikovia ;o) tento recept mám z jednej zázračnej kuchárskej sady knižočiek,ktoré mi na moje opakované dobiedzanie a pílenie uší,objednal môj drahý :-) Sú Zobraziť celý popisKočky,koťata a kocúrikovia ;o) tento recept mám z jednej zázračnej kuchárskej sady knižočiek,ktoré mi na moje opakované dobiedzanie a pílenie uší,objednal môj drahý :-) Sú to zázračné knižôčky-ich zázračnosť spočíva v tom,že ku každej je minibrožúrka vhodná do kabelky-na nákup,obsahujúca ingrediencie na každý recept.Skrátka si vyberiete recept,vezmete minibrožúrku (ja to nazývam ťahák) a idete s tým do obchodu a tým pádom nič nezabudnete a nemusíte so sebou nosiť žiadne lajstro,čo treba kúpiť.
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
3 polievkové lyžice |
|
125 g |
|
štipka |
|
1 kus |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
4 polievkové lyžice |
|
4 polievkové lyžice |
|
175 g |
|
30 g |
|
štipka |
|
Krém: | |
275 ml |
|
2 balíčky |
|
3 polievkové lyžice |
|
Poleva: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Z múky,3 lyžíc cukru,nakrájaného masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Zabalíme ho do folie a odložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Okrúhlu formu si vymastíme tukom a rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- 3
Cesto si vyvaľkáme na okrúhlu placku ( v originál recepte je písané -vyvaľkať medzi dvoma foliami,no mne to akosi nešlo,tak to vaľkávam klasickým spôsobom). Cesto prenesieme do formy a niekoľkokrát popicháme vidličkou. V recepte je písané,pečieme naslepo asi 20 minút.Ale z vlastnej skúsenosti viem,že 20 minút je priveľa-ked som to tam nechala prvý krat toľko-uf ledva sme ten korpus potom pokúsali ( o krájaní ani nehovoriac) .Babule vy ktoré ste skúsene a ostrieľané,čo sa týka pečenia podobného korpusu-si iste hravo s časom pečenia poradíte a ak poznáte nejakú fintu-vdaka,ktorej toto cesto bude po upečení mäkké-sem s ňou,rada si nechám poradiť-dokonca až akútne :o)) Lebo túto tortu milujem,len to cesto je mojou achilovou pätou :o((
- 4
Slivky umyjeme,rozpolíme,vykôstkujeme a niekoľko minút povaríme v zmesi slivovice-4 PL vody a 175g cukru (ak dáte viac cukru,tým lepšie-aspoň pre tých ktorý sladké milujú ako moja rodinka a zároveň sa vôbec nestrachujte ked Vám tam ujde viac slivovice-mne pomáhal syn a pri nalievaní slivovice mu tam toho ušlo požehnane-juj ale ta božská chuť-budete v konečnom dôsledku prekvapený tak ako ja,chuť slivovice sa tam príjemne stráca a výsledný efekt chute je temer ako orgazmus :o)) Skrobovú múčku vymiešame s troškou vody(ak pridáte viac škrobovej múčky ako sa udáva v recepte,nebude to na škodu,lebo ja mám vždy tú zmes akúsi poredšiu,než je vhodné a pri konečnom krájaní to mení pôvodný tvar-do tvaru neidentifikovateľného) a pridáme k slivkám,ešte chvíľu povaríme.Primiešame škoricu a necháme vychladnúť za občasného premiešania ( a tvrdošijne odolávame pokušeniu,túto dobrotku zas a znova ochutnávať-lebo hrozí,že nám z nej nič neostane na korpus).
- 5
Na vychladnuté cesto navrstvíme vychladnutú slivkovú zmes (nezlaknite sa toho,že slivky po tepelnej úprave zmenia svoj pôvodný tvar,na divnú konzistenciu). Dáme stuhnúť do chladničky.
- 6
Smotanu vyšľaháme so stužovadlami (vyskúšala som už oba spôsoby,aj so stužovačom aj bez,no mne sa to osvedčilo skôr bez stužovača,takže rozhodnutie nechám na Vaše osobné skúsenosti)+ 2 PL cukru a vaječný likér. Sľahačku nanesieme na krém, dáme opäť do chladničky stuhnúť.
- 7
Cokoládovú polevu rozpustíme a cik-cakovito navrstvíme na šľahačku. Opäť dáme vychladiť a neskôr podávame.Výsledná chuť-nemá chybu! Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takto to bolo uvedené aj v pôvodnom recepte,no priznávam,že sa mi zdalo kúsok divné taký postup zvoliť (kedže som sa s tým stretla prvý krát)-ale rozhodne dakujem za radu-nabudúce sa pokúsim byť múdrejšia :o))