Flambovaná lokša s pálivou figovou plnkou
Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 12. marca 2014
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 12. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme ho a roztlačíme. Na dosku pridáme múku a vytvarujeme cesto. Rozvaľkáme ho na lokšu, ktorú opečieme na suchej panvici a potom ju potrieme masťou.
- 2
Figový džem zmiešame s chrenom a potrieme ním lokšu. Zatočíme ju do rolky a položíme na tanier.
- 3
Prelejeme slivovicou a zapálime. Keď alkohol dohorí, dozdobíme lokšu šľahačkou a práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
priznám, že si tú chuťovú kombináciu neviem dosť dobre predstaviť
PS:.. velka cast kuchyn sveta pouziva kombinaciu slane+ sladke +palive..napriklad teraz svetom preferovana cinska ....slovenska kuchyna ma svoje specifika presne ako kazda ina a skombonovat jej uzasnu chut s dacim novym nie je na skodu , prave naopak...tak ako ine narody dokazali kombinovat a tak uviest to kuzlo a specifickost ich kuchyn do sveta a prezentovali tak ich identitu verim ze to dokazeme aj my..nie sme o nic horsi!...a najprv radim ochutnat, bez ochutnania to veru nepojde len tak povedat to ma neoslovilo..preco, za co, a ako bez ochutnania to je ako rozpravat o deje neprecitanej knihy...maaavam
Ak ste neouchtnali nikdy na to nepridete.
Som velmi rad ze chutilo ;)