Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 5. apríla 2017
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 5. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Olúpané zemiaky nastrúhame, prebytočnú vodu zlejeme. Zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme soľ, koreniny, strúhanku, oškvarky a zamiešame. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
- 2
Pekáč vymastíme bravčovou masťou, posypeme krupicou a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 35 minút. Za tepla naplníme nakrájanými údenými kačacími prsami a sušenými slivkami, ktoré sa lúhovali v slivovici 60 minút. Naplnený plát zvinieme. Podávame s kyslou kapustou restovanou na cibuli.
Tiež mäsový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu