Pečené „opité“ slivky v slaninovom kabátiku

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 24. novembra 2015
Pečené „opité“ slivky v slaninovom kabátiku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Slivky marinujeme v ročníkovej slivovici minimálne týždeň.

  2. 2

    Potom slivky ovinieme anglickou slaninou a pečieme v rozohriatej rúre 8–10 minút, kým slanina nezozlátne.

Diskusia k receptu

bubaya
Netrúfla by som si na takúto kombináciu, krvavá slanina a slivovica.
aniska
ja robievam slivky zabalene do platkov swarzwaldskej sunky a zapeciem..vyborna chutovka bez zbytocneho tuku a slivovice :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vynikajúca pochúťka. Robievam aj s obmenou kuracie pečienky v anglickej slanine a plnené šampióny s nivou v anglickej slanine. Túto trojkombináciu keď predložím na stôl, určite behom chvíľky bude prázdna misa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia