Údený losos
Údený losos

Domáci marinovaný losos fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 23. decembra 2017
Domáci marinovaný losos (fotorecept)
Foto: domi454

Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude hotový.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

700 g (čerstvý)
5 PL (himalájska)
9 PL
2 PL
1 PL
5 PL (nasekaný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame soľ, cukor, korenie.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes poriadne vtrieme do lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou a slivovicou. Na vrch posypeme posekaný kôpor.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmesou masírujeme lososa niekoľkokrát denne počas marinovania, ktoré by malo trvať cca 2 dni.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe vyberieme lososa zo zmesi, utierkou usušíme a krájame na tenké plátky. K takto pripravenému lososovi si pripravíme cesnakový dresing - kyslá smotana, cesnak, korenie, bylinky podľa chuti, soľ.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
krásny recept :-)
robievame z celého lososa, v drevenej debni po vrstvách prekladáme s marinádou a kôprom, necháme dozrieť a krájame na tenulinké plátky. je to super bašta!
Od istého času, po zhliadnutí reportáže ,,OCH RYBA" sa na lososa nemôžem ani pozrieť. Pozrite si ju, neobanujete. Niečo vás to naučí! Zistíte ako a chovajú, je to hnus.
@Leaela (23.12.2017 12:33)
@Evita 1 b

áno..videla som 2x..nekupujem..bohužiaľ-bo mal prednosť-pre detičky-bez kostí..
však je to hnus-čo robí ponovembrový biznis s potravinami...ešteže som stará s pamäťou..
po nežnej svet zdrsnel...

Pridaj komentár k receptu: