Údený losos
Údený losos

Domáci marinovaný losos fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 23. decembra 2017
Domáci marinovaný losos (fotorecept)
Foto: domi454

Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, Zobraziť celý popisJednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude hotový.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

700 g (čerstvý)
5 PL (himalájska)
9 PL
2 PL
1 PL
5 PL (nasekaný)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame soľ, cukor, korenie.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes poriadne vtrieme do lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou a slivovicou. Na vrch posypeme posekaný kôpor.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmesou masírujeme lososa niekoľkokrát denne počas marinovania, ktoré by malo trvať cca 2 dni.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe vyberieme lososa zo zmesi, utierkou usušíme a krájame na tenké plátky. K takto pripravenému lososovi si pripravíme cesnakový dresing - kyslá smotana, cesnak, korenie, bylinky podľa chuti, soľ.

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Domáci marinovaný losos (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

arnilka
krásny recept :-)
robievame z celého lososa, v drevenej debni po vrstvách prekladáme s marinádou a kôprom, necháme dozrieť a krájame na tenulinké plátky. je to super bašta!
radost
...ja čumím jako puk..losos v slivovici..??môže byť i v jablkovici..a bude jedlý ružolíci..??
evita1b
Od istého času, po zhliadnutí reportáže ,,OCH RYBA" sa na lososa nemôžem ani pozrieť. Pozrite si ju, neobanujete. Niečo vás to naučí! Zistíte ako a chovajú, je to hnus.
radost
@Leaela (23.12.2017 12:33)
@Evita 1 b

áno..videla som 2x..nekupujem..bohužiaľ-bo mal prednosť-pre detičky-bez kostí..
však je to hnus-čo robí ponovembrový biznis s potravinami...ešteže som stará s pamäťou..
po nežnej svet zdrsnel...
katka78
Prečo údený a nie marinovaný? Názov je zavádzajúci. Údenie je konzervácia dymom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia