Recepty, kde je slanina
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme
plátkom šunky, syra,
feferónkou a anglickou slaninou.
Kyslá hubová polievka
V hlbokej panvici opražíme
plátky oravskej
slaniny. Vyberieme
a odložíme ich
bokom.
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného
karé odsekneme rebierko.
Jemne naklepeme, osolíme
a opečieme na rozpálenom
oleji.
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Uzbecký šašlík
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj...
Špajľa z mletého mäsa
Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový
základ s hríbmi.
Na bravčovej masti opečieme
cibuľku a na
záver pridáme hríby
a krátko osmažíme.
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie,
aby sa vmestil do hrnca.
Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme
smažiť...
Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku,
na ňu plátky slaniny
a plátky papriky. Podlejeme
vodou a do nej rozdrvíme
bujón...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme
a postrúhame alebo
pomelieme. Cibuľu nakrájame
na jemno, podusíme
na oleji, pridáme cesnak,
mäso, ...
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Zeleninový hrniec
Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky...
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Rybie filé po labužnícky
Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky...
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.
Kyslá hubová polievka
V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom.
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Uzbecký šašlík
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj...
Špajľa z mletého mäsa
Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...
Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...
Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Zeleninový hrniec
Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky...
Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Rybie filé po labužnícky
Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky...