Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Foto: Pravda

Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
250 g
0,2 l
1 kocka




Postup

  1. 1

    Panenku nasolíme a nakrájame na 200 g porcie, ktoré obalíme pozdĺžne nakrájanou oravskou slaninou a posypeme drveným farebným korením.

  2. 2

    Takto pripravené mäso dáme na pekáč vymastený olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 20 – 25 minút.

  3. 3

    Omáčku pripravíme v menšom hrnci takto: vopred namočené sušené dubáky scedíme a dáme do hrnca s vodou a s hubovým bujónom povariť na 10 minút. Pridáme smotanu a dohustíme škrobom zarobeným vo vode. Ak treba dochutíme soľou.

  4. 4

    Po upečení má byť mäso šťavnaté, nie však krvavé. Podávame najlepšie s orestovanými zemiakmi na cibuľke.

Diskusia k receptu

Vymazať
timara
akurát hľadám nejaké recepty na mäso s hríbami, ale ani mne sa nezdá ten škrob a bujón
Vymazať
dagmar821957
Zatiaľ sa mi to zdá fajn, je to v rúre, hríbiky sa varia.Potom napíšem , ako chutilo.Omáčka je super z kyslej aj šťahačkovej smotany so zemiak. škrobom na zahustenie.Mäsko hotové, už aj zjedené mäkučké. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia