
Foto: Pravda
Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
250 g |
|
|
|
0,2 l |
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Panenku nasolíme a nakrájame na 200 g porcie, ktoré obalíme pozdĺžne nakrájanou oravskou slaninou a posypeme drveným farebným korením.
- 2
Takto pripravené mäso dáme na pekáč vymastený olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 20 – 25 minút.
- 3
Omáčku pripravíme v menšom hrnci takto: vopred namočené sušené dubáky scedíme a dáme do hrnca s vodou a s hubovým bujónom povariť na 10 minút. Pridáme smotanu a dohustíme škrobom zarobeným vo vode. Ak treba dochutíme soľou.
- 4
Po upečení má byť mäso šťavnaté, nie však krvavé. Podávame najlepšie s orestovanými zemiakmi na cibuľke.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu