Beťárska polievka

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

150 g
100 g
250 g
50 g
200 ml
1 l
1-2 ks
1/2 KL
1/2 KL
2 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kúsky a na malom ohni ich vypečieme.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájanú klobásu a krátko opečieme. Pridáme nakrájané huby, okoreníme, vsypeme šalviu a tymian. Po niekoľkých minútach pridáme červenú papriku, aby polievka dostala krásnu červenú farbu.

  3. 3

    K voňajúcej mase prilejeme vývar a hodíme bobkové listy. Do vriacej polievky vložíme nakrájané zemiaky a necháme variť, až kým sú mäkké.

  4. 4

    Do polievky nakoniec pridáme smotanu premiešanú s múkou, dobre premiešame a krátko prevaríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia