Postup
-
1
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Na niekoľko hodín odložíme na chladné miesto.
- 2
Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu na štvrtiny a rozoberieme na lupienky. Na drevené špajle striedavo napichujeme klobásu, mäso, slaninu a cibuľu.
- 3
Hotové špajle potrieme cesnakovou pastou, opražíme na rozohriatom oleji a upečieme vo vyhriatej rúre.
- 4
Cesnaková pasta: cesnak pretlačíme a vymiešame so soľou, maslom, čiernym korením a červenou paprikou.
- 5
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovými šalátmi. Dobrou prílohou je ryža, knedle alebo zemiaky na rôzne spôsoby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu