Postup
-
1
Slaninu nakrájanú nadrobno oškvaríme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme ju dozlatista, vmiešame na malé kocky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán
-
2
Hrniec odložíme z platne, do hmoty vmiešame mletú papriku, prelisovaný cesnak a rascu. Doplníme trochou vývaru a dusíme.
-
3
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok vývaru, privedieme k varu, do polievky zamiešame sparené, olúpané a nakrájané rajčiny, zemiaky nakrájané na kocky, svetlú zápražku z masti a múky, dobre zamiešame a varíme, až kým mäso a zemiaky nie sú celkom mäkké.
-
4
Nakoniec vložíme do polievky pór nakrájaný na kolieska, majorán a necháme prejsť varom.
Diskusia k receptu