Postup
-
1
Slaninu nakrájanú nadrobno oškvaríme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme ju dozlatista, vmiešame na malé kocky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán
- 2
Hrniec odložíme z platne, do hmoty vmiešame mletú papriku, prelisovaný cesnak a rascu. Doplníme trochou vývaru a dusíme.
- 3
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok vývaru, privedieme k varu, do polievky zamiešame sparené, olúpané a nakrájané rajčiny, zemiaky nakrájané na kocky, svetlú zápražku z masti a múky, dobre zamiešame a varíme, až kým mäso a zemiaky nie sú celkom mäkké.
- 4
Nakoniec vložíme do polievky pór nakrájaný na kolieska, majorán a necháme prejsť varom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu