Gulášová polievka po maďarsky

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

150 g
300 g
250 g
50 g
20 g
2 PL
1 l




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájanú nadrobno oškvaríme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme ju dozlatista, vmiešame na malé kocky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán

  2. 2

    Hrniec odložíme z platne, do hmoty vmiešame mletú papriku, prelisovaný cesnak a rascu. Doplníme trochou vývaru a dusíme.

  3. 3

    Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok vývaru, privedieme k varu, do polievky zamiešame sparené, olúpané a nakrájané rajčiny, zemiaky nakrájané na kocky, svetlú zápražku z masti a múky, dobre zamiešame a varíme, až kým mäso a zemiaky nie sú celkom mäkké.

  4. 4

    Nakoniec vložíme do polievky pór nakrájaný na kolieska, majorán a necháme prejsť varom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia