škrob

škrob ako ingrediencia v receptoch:

  • Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou

    Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou

    Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút, kým nie je ryža uvarená.

  • Ostrokyslá polievka trochu inak

    Ostrokyslá polievka trochu inak

    Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti treba zohnať suroviny a mať odvahu skúšať nové recepty. Výsledok bol prekvapujúci.

  • Sviatočná roláda

    Sviatočná roláda

    Roláda z pár surovín, ktorá keď si ju pripravíte na sviatky, môže byť pre vás sviatočná. Navyše je pripravená bez múky.

  • Tvarohovo-tekvicová torta s makom

    Tvarohovo-tekvicová torta s makom

    Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C. Šupu tekvice odstránime, dužinu zmixujeme a odoberieme 100 g na polevu. Do dužiny primiešame postrúhanú kôru z pomaranča, ...

  • Polievka z bôbu

    Polievka z bôbu

    Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

  • Jesenné jablkovo-makové rezy

    Jesenné jablkovo-makové rezy

    Úžasne svieži koláč, kde sa krásne dopĺňajú jabĺčka a mak.

  • Jablková galetka s vanilkovým krémom

    Jablková galetka s vanilkovým krémom

    Neviete ako využiť čerstvé jablká? Napečte si vynikajúcu jablkovú galetku s vanilkovým pudingom.

  • Hubové velouté s kuracím mäsom

    Hubové velouté s kuracím mäsom

    Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Torta k narodeninám (fotorecept)

    Torta k narodeninám (fotorecept)

    Tortu som piekla teraz v máji pri príležitosti vzácnych 95. narodenín mojej svatky. Pôvodný recept na korpus je z Burdy, ako biskvitová ovocná torta. Tá sa len raz prekrojila, naplnila krémom, navrch sa uložilo...

  • Čučoriedková torta so snehovými pusinkami

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami

    Táto torta je kombináciou toho, čo mám rada - čokoláda, šľahačka, snehové pusinky a ovocie.

  • Ovocná tortička

    Ovocná tortička

    Jednoduchá ovocná torta plnená smotanou na šľahanie.

  • Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept)

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept)

    Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi vadí rybacia vôňa. Odkedy som spoznal uvedenú rybu, tak sa ryba na našom stole objavuje častejšie. Dnes som...

  • Vyprážané figy v tempure z lieskovcov
  • Kakaový závin (bezlepkový)

    Kakaový závin (bezlepkový)

    Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

  • Karí s bravčovým mäsom

    Karí s bravčovým mäsom

    Komerčný recept
    Jedlá ázijskej kuchyne sú známe predovšetkým originálnou chuťou a výbornou zmesou korenín. Podravka ochucovadlo Ázia zvýrazní pôvodnú chuť bravčového mäsa a zeleniny a rozvonia váš byt vôňou ázijskej kuchyne.

  • Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou

    Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou

    Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s rybou alebo na sladko... Napriek jednoduchej príprave z nich vykúzlime...

  • Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

    Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

    Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme na oleji a plnku dochutíme...

  • Sladkokyselé žampiony

    Sladkokyselé žampiony

    Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ale je k dostání v asijských potravinách.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist