Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový štedrý koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 22. mája 2024
Tvarohový štedrý koláč
Foto: helena10

Jemný koláč vynikajúcej chuti a nenáročná príprava. Sypké suroviny som dávala s kopčekom.

Suroviny

Cesto:
3 ks
13 PL
1 bal.
13 PL
13 PL (3,5 %)
štipka
15 PL
1,5 KL
Náplň tvarohová:
600 g
4 PL (Sabi)
100 g
2 ks
3 bal.
4 PL
1 KL nastrúhaná
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Plnka tvarohová: Tvaroh som mala hrudkovitý, tak najprv som ho tyčovým mixérom rozmixovala. Pridám ostatné suroviny a ručným mixérom s metličkami poriadne všetko vymiešam.

  2. 2

    Na cesto vyšľahám vajcia s cukrami a štipkou soli. Potom pridávam postupne ostatné suroviny – olej, mlieko, múku s práškom do pečiva.

  3. 3

    Polovicu cesta vylejem na hlboký plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie až po okraj. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cesto zapečiem 12-13 minút. Skontrolujem rukou.

  4. 4

    Na zapečené cesto rozotriem rovnomerne pripravenú tvarohovú náplň a zakryjem druhou polovicou cesta. Pečiem ešte 30-35 minút pri nezmenenej teplote 175 stupňov.

  5. 5

    Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

luwinka
@helena10 vyzerá fajn tvoj koláčik . Pekne si ho narezala rovnomerne , tak to sa mi páči . Chuť musí byť ohromná , nakoľko je tam tá tvarohová plnka , také mám aj ja rada koláče.
sonulienka
Aj mne sa páči určite vyskúšam. A keď si mixovala tvaroh nemohol by byť teda aj jemný a nie hrudkový? Či by plnka bola potom riedka.
helena10
Vďaka za nahliadnutie rcp. Môže byť tučný jemný, ale nepridávaj jogurt. Ja som chcela spotrebovať hrudkovitý, plnka bola hustá, preto som pridala ešte jogurt. Aj redšiu plnku stiahnu vajíčka a škrob, či Zlatý klas. Napíš potom komentár...
Pekný deň prajem.🌞




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia